Els veïns desallotjats de l’Ermita de Marxuquera i la Drova ja poden tornar a les seues cases

La millora de la situació de l’incendi de Llutxent, que en aquests moments ja està estabilitzat, permetrà que les famílies desallotjades puguen tornar a aquelles urbanitzacions que els responsables de l’extinció del foc han considerat més segures. Aquestes són La Drova (l’accés de la qual ha de ser per la carretera de Simat, no per la de Gandia, que roman bloquejada en un tram extens); i la zona de l’Ermita de Marxuquera (Gandia), al no haver sigut afectada per les flames. Els veïns del municipi de Pinet també podran tornar a les seues cases.
No obstant açò, els habitants de les urbanitzacions de Gandia de Montepino, Montesol i Las Cumbres encara no van a poder accedir als habitatges a causa que aquesta és la zona més afectada pel foc. En Marxuquera, des del camp de futbol i de la rotonda que dóna al camí Pinet en direcció cap a la Drova, romandrà la carretera tallada i s’impedirà el pas. D’eixos límits cap avall, els veïns sí poden tornar a les seues cases.
L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, després de finalitzar la reunió en el lloc de comandament instal·lat a Llutxent i després de mantenir una reunió específica sobre Gandia amb bombers, la Delegació del Govern i Emergències, ha comparegut en roda de premsa en companyia de la vicealcaldesa, Lorena Milvaques, per a informar sobretot açò. 
Pel que fa a la zona afectada pel foc (Montepino, Montesol i Las Cumbres), a partir d’aquest moment, es permetrà l’entrada de tècnics municipals, acompanyats per bombers, per a avaluar sobre el terreny els danys de cada casa, però seguirà estant la carretera tancada per als residents perquè, segons han explicat des del Centre de Coordinació d’Emergències de Llutxent a l’alcaldessa, en aquesta zona encara hi ha perill real derivat de les causes de l’incendi (despreniments, cables elèctrics, pedres en accessos o per cases que seran declarades en ruïnes).

Punts d’atenció
Per a aquests veïns de Montepino, Montesol i Las Cumbres, l’Ajuntament de Gandia ha arbitrat en la Casa de Cultura Marquès de González de Quirós un espai per a atendre’ls. “Conforme es vaja tenint la informació sobre l’estat de les cases, l’Ajuntament li l’anirà comunicant als propietaris. Allí s’arbitrarà la fórmula per a acompanyar-los als seus habitatges sempre que no hi haja perill”, remarca Morant.
D’aquesta manera, tant en la Casa de la Cultura com en l’Espai Baladre i a peu de muntanya, hi haurà punts d’atenció de l’Ajuntament de Gandia i de Creu Roja per a resoldre tots els dubtes que sorgisquen. El telèfon del punt d’atenció de la Casa de la Cultura és 667102790; de l’Espai Baladre, 667102788; i de la carretera a peu de muntanya, 667102795. 
Tal com ha recordat la vicealcaldesa Lorena Milvaques, en aquests punts també hi haurà assessorament, atenció psicològica i un agent de la Policia Local.
Alhora, es manté l’oficina d’informació situada en la planta baixa de l’Ajuntament de Gandia, el telèfon del qual és 962959402. Cal recordar, a més, el whatsapp 673312040 a través del qual també els afectats poden obtenir informació.
L’incendi, que es va originar dilluns a Llutxent, ha afectat una superfície de 3.000 hectàrees, mil d’elles del terme municipal de Gandia.
D’altra banda, després de detectar que hi ha hagut turistes que han cancel·lat les seues reserves en hotels arran de l’incendi, l’alcaldessa ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i ha comentat que hi ha total normalitat en els hotels així com en la platja de Gandia.

Et Pot Interessar