La Guàrdia Civil deté una dona a Oliva per abandonar el seu fill per a anar-se’n de copes

La Guàrdia Civil ha detingut a Oliva a un dona per un delicte d’abandó de menors després de deixar sol al seu fill, menor d’edat, per a anar-se’n de copes, segons ha informat la Comandància de València.
La detenció es va produir en la matinada d’aquest dimecres després que els agents de la Benemèrita conegueren, a través d’un avís, que un menor «es trobava en situació de desemparament». La Guàrdia Civil es va desplaçar fins al lloc en el qual es trobava el xiquet, en els voltants del seu domicili, i va comprovar que estava sol en el carrer.
El menor va relatar que durant la vesprada del dimarts, quan estava amb la seua mare en el carrer, aquesta li va manar anar a casa i va assenyalar que en veure que ella no tornava al domicili va eixir al carrer per a saber d’ella.
Després de localitzar al xiquet i atendre’l, els agents van detenir a la mare, de 39 anys, en el portal del seu habitatge quan va tornar a la casa sobre les 3.00 hores del dimecres. Després de la seua detenció la dona va passar a disposició judicial.
El Jutjat d’Instrucció número 2 de Gandia, en funcions de guàrdia, ha acordat la seua llibertat provisional. La dona ha quedat investigada en una causa oberta per un delicte d’abandó, segons ha indicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.
Després de la detenció de la mare, el menor va ser traslladat a un centre depenent de la Generalitat per a ser acollit i atès, ha apuntat la Guàrdia Civil.
Fuentes de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives han informat que el menor, per recomanació dels serveis socials municipals, ha tornat amb la mare, ja que han assenyalat en un informe que el succeït és una situació «aïllada» i «excepcional».
A més, la mare ha signat un pla d’intervenció amb els serveis socials i s’ha compromès a seguir les seues pautes i a un seguiment cada quinze dies, segons han assenyalat les mateixes fonts.

Et Pot Interessar