POLICIA LOCAL DE GANDIA I POLICIA NACIONAL POSEN EN COMÚ L’OPERATIU PER A L’ESTIU

Un dels temes tractats durant la trobada va ser el nombre d’efectius i de patrulles disponibles per atendre la ciutadania tant a la ciutat com a la platja, així com les actuacions conjuntes que van a realitzar contra el botellot, el soroll i altres situacions d’alteracions de la convivència per part dels dos cossos. Tots dos temes són competència tant de la Policia Local, pel que fa a l’ordenança de la Convivència com també competència de la Policia Nacional, tal com assenyala la Llei Orgànica 4/2015 de Seguretat Ciutadana. Tots dos cossos es coordinaran també en altres aspectes policials per garantir la seguretat ciutadana i «gaudir en seguretat» de les vacances estivals dels veïns i visitants a Gandia.

Pel que fa al soroll, s’ha valorat positivament el sistema de vigilància privada que han implantat alguns pubs de la zona de la plaça del Castell i de les condicions de treball dels vigilants que treballaran en parelles per tal d’evitar que es traguen fora dels locals els gots i reduir el soroll.

Aquest òrgan col·legiat, segons el PP, solia convocar-se amb assiduïtat, la legislatura passada i especialment en vespres de la temporada estival, a l’efecte de preparar l’arribada dels turistes a Gandia, i garantir la seguretat.

Huit detinguts a Gandia per venda de substàncies estupefaents