18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

PODEMOS DESCONFIA DEL PSOE

En el seu lloc, la número tres de Podem ha denunciat que “existix un gran acord entre el PP i el PSOE per a garantir-se una majoria àmplia” a l’òrgan de govern de la Cambra Baixa, el que confirma, segons la seua opinió, que els socialistes seguixen apostant per la “gran coalició”.

“En les converses que estem mantenint amb el PSOE tenim la sensació que sembla que ha pactat amb el PP constituir una gran majoria a la Mesa del Congrés, que és el que estem parlant ara”, ha afirmat al Congrés abans de recollir la seua acta de diputada, negant-se així a parlar de qualsevol escenari que vaja més enllà de la constitució de la Mesa, com la formació del Govern.

“El que sí estem negociant és la composició de la Mesa del Congrés dels Diputats. Fa la sensació que hi ha una gran coalició entre PP i PSOE per garantir-se una àmplia majoria a la Mesa, de tal manera que no calguera negociar amb nosaltres ni amb ningú més”, ha emfatitzat.

“Com l’única negociació que ara mateix tenim és la de la conformació de la Mesa del Congrés el que veiem és que no hi ha negociació perquè no existix cap proposta per part del PSOE. Més bé el que sembla és que la gran coalició de la qual parlem és la que hem pensat sempre, entre el PP i el PSOE”, ha insistit.

“No és normal arribar a una negociació on no es posa res a sobre de la taula, sinó un plantejament en el qual es proposa el que un vol, però no es diu què és el que s’està disposats a dialogar. Això no és negociar. És seure amb continguts buits”, ha explicat, esmentant l’objectiu del PSOE d’aconseguir la presidència del Congrés.

Pel que fa a les aspiracions del partit morat en estes negociacions de la Mesa, Bescansa ha confirmat que consideren “irrenunciable” per a arribar a qualsevol acord la seua condició d’aconseguir tres grups parlamentaris propis per a les candidatures de confluència en les quals la formació va concórrer a Galícia (En Marea), Catalunya (En Comú Podem) i Comunitat Valenciana (És El Moment), a més del de Podem.

Alhora, assegurat que el compromís d’aconseguir quatre grups parlamentaris “no és un problema de recursos econòmics”, com el seu juí han intentat “plantejar alguns”, responent així al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ahir va acusar Podem de perseguir este objectiu només per a aconseguir més diners.

“El que tenim a sobre de la taula és una situació en la qual el PSOE no ha fet cap proposta ni cap oferta sobre la qual començar a negociar. Semblés que existix un gran acord entre PP i PSOE per a garantir-se una majoria àmplia de la Mesa del Congrés.

Articles relacionats