Piles en lluita contra la violència de gènere: Igualtat, Respecte i Tolerància

– Amb motiu de dia contra la violència de gènere l’Ajuntament de Piles ha preparat diverses activitats per als dies 25 i 26 de novembre.

Enguany és un any negre, un any que s’han sumat moltes víctimes per violència de gènere. Les dones estan sent fortament castigades per aquest tipus de violència. I a aquestes, cal sumar els danys col·laterals com són, els familiars, amics, fills i filles d’aquestes víctimes.

Des de la regidoria d’Igualtat, polítiques inclusives i educació de Piles s’ha volgut centrar les activitats amb la conscienciació dels més menuts i les seues famílies, ja que l’educació és l’eix fonamental per tal d’acabar amb aquest tipus de violència i de desigualtat.

El 25 de Novembre, la jornada està pensada pels alumnes i les alumnes del CEIP José Pedrós. Els xiquets i xiquetes, eixiran a la plaça, amb un gran llaç morat, llegiran un manifest i mostraran a la resta de població, del fet que ells han de ser educats amb valors d’igualtat, de respecte i tolerància. Aquesta activitat ha sigut organitzada des del departament d’igualtat de l’escola i compta amb el suport i la dedicació de tot el professorat.

Continuant amb aquesta línia s’ha preparat l’activitat del dia 26, que té com a destinataris als pares i mares.

S’ha organitzat una jornada sobre «Prevenciói detecció de la violència Gènere» impartida per Lara Avargues, tècnica de Proactives consultoria d’equitat i igualtat, psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella. Presentadora del programa «69 raons» d’À punt.

Aquestes són activitats organitzades colze a colze des de l’ajuntament, l’escola i l’AMPA. Ja que creguem que l’educació tant dels menuts com la reeducació dels pares i mares és essencial i imprescindible per a acabar amb aquesta plaga.

Et Pot Interessar