17.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Piles assumeix la meitat dels costos de la campanya vacunació infantil

Durant l’any 2020, l’Ajuntament de Piles s’ha fet càrrec del 50% de despeses de vacunació que han de sufragar les famílies en el primer any de vida dels seus nadons. Concretament, s’ha aportat un total de 2.500 euros en aquestes ajudes.

El cost que han de fer les famílies es d’un total de 581,69 euros per a les vacunes no subvencionades per la Seguretat Social. Entre les vacunes no subvenciones per l’estat, trobem algunes com la de la Meningitis B (Bexsero), la del Rotavirus (Rotateq) i la Meningitis A, C, W, Y
(Nimenrix). La primera és una infecció bacteriana greu de les membranes que envolten el cervell i la medul·la espinal, pot causar importants danys cerebrals i és mortal en el 50% dels casos no tractats. A causa d’això, constitueix una urgència mèdica que pot previndre’s gràcies a la vacuna meningococ b.

El Rotavirus (Rotateq), per la seua part, és la causa més freqüent de malaltia diarreica greu en xiquets xicotets de tot el món. Aquest és el virus que provoca la gastroenteritis tant moderada com greu. En els xiquets, pot resultar mortal, sobretot als països en desenvolupament.

Amb la vacuna Nimenrix es pot evitar la Meningitis ACWY (infecció en el recobriment del cervell i la columna vertebral). Si no es tracta, la malaltia meningocòccica mata de 10 a 15 persones infectades de cada 100. I aquells que sobreviuen, prop de 10 a 20 de cada 100, patiran discapacitats com a pèrdua de l’oïda, dany cerebral, mal renal, amputacions, problemes en el sistema nerviós o cicatrius greus pels empelts de pell.

Durant el 2021, l’Ajuntament de Piles seguirà donant suport a les famílies per poder evitar aquestes malalties. La sol·licitud a través de la seu electrònica, si disposeu de certificat digital, en cas contrari, cal presentar la documentació presencialment a l’Ajuntament.

Articles relacionats