Pedro Sánchez anuncia accions contra els mitjans que l’acusen de plagi en la tesi

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, emprendrà accions legals si no és rectifiquen les informacions periodístiques que l’acusen de plagi a la seua tesi doctoral, segons ha anunciat el Palau de la Moncloa aquest dijous.

El president afirma que és «rotundament fals que la seua tesi siga un plagi» pel que anuncia que emprendrà accions legals en «defensa del seu honor i dignitat», tret que intervinga rectificació de la informació publicada.

El diari ‘ABC’ publica aquest dijous en portada que Sánchez va copiar paràgrafs sencers d’altres autors a la seua tesi, i, anteriorment, el diari digital OK Diario assegurava aquest dimecres que un investigador del Ministeri d’Indústria va ser el veritable autor de la pràctica totalitat del treball acadèmic de Sánchez.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va portar aquest dimecres a la sessió de control al Govern al Congrés els dubtes que planegen des de fa temps sobre la tesi de Sánchez, qui és va defensar assegurant que el seu treball està penjat a la Base de dades de Tesi Doctorals (TESEU).

Els dubtes sobre la tesi del cap de l’Executiu parteixen d’unes suposades declaracions de l’exministre d’Indústria Miguel Sebastián en un fòrum privat –desmentides posteriorment per ell– en els quals hauria dit que la pràctica totalitat del treball de Sánchez el van fer des del departament d’Indústria.

Ahir després de la picabaralla a les Corts a propòsit de la tesi doctoral del president, és van produir cues de periodistes a la universitat privada Camilo José Cela (CJC) per llegir el treball del president del Govern, l’única còpia del qual està dipositada a la biblioteca del campus.

Et Pot Interessar