16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Pediatria de l’hospital de Gandia rep el Premi Röel de l’Institut Mèdic Valencià

 

L’estudi premiat tracta sobre els factors materns associats a fumar durant la gestació i les seues conseqüències en xiquets de maternitat

El servei de Pediatria de l’hospital Francesc de Borja de Gandia ha rebut el Premi Röel de l’Institut Mèdic Valencià pel treball titulat ‘Factors materns associats a fumar durant la gestació i les seues conseqüències en xiquets de maternitat: resultats d’un estudi comarcal de 18 anys’.

El cap de Pediatria de l’hospital de Gandia, el doctor José Miguel Sequí Canet, va recollir ahir el diploma acreditatiu en el Col·legi de Metges de València. El treball, dirigit pel doctor Jose Miguel Sequí, ha sigut realitzat pels doctors Ana Marco Sabater, Francisca Corpas-Burgos, Jose Ignacio Collar del Castillo, Nelson Orta Sibu i Jose Miguel Sequí Sabater.

Una de les principals conclusions de l’estudi és que existeix associació significativa entre l’hàbit de fumar i l’edat de les mares, procedència, nivell d’estudis, ocurrència d’avortaments previs, tipus de lactància a l’alta, tipus de part, sota pes en nàixer i necessitat de reanimació neonatal.

“Es defineixen així una sèrie de factors que permeten dissenyar estratègies d’intervenció més efectives per a la reducció del tabaquisme durant l’embaràs”, segons explica el doctor Sequí.

Articles relacionats