18 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

PAQUI CARDONA GUANYA EL CONCURS AMATEUR DE COQUES “CIUTAT D’OLIVA”

PAQUI CARDONA GUANYA EL CONCURS AMATEUR DE COQUES “CIUTAT D’OLIVA”

• Rosa M. Savall Morato ha aconseguit el segon premi amb una coca de llonganissa blanca i roja, ou dur, pésols i ceba.

• El CEIP Santa Anna ha resultat guanyador en el concurs de coques artístiques en el qual han participat tots els alumnes de cinqué de primària dels centres escolars d’Oliva

El concurs amateur de coques “Ciutat d’Oliva”, celebrat aquest matí, ja té guanyadora. Entre totes les propostes presentades, el jurat ha triat la coca elaborada per Francisca Cardona com la millor recepta d’aquest certamen, organitzat per Oliva Turisme, l’Associació d’Amics de les Coques (AGACO) i Gastroliva.

La coca guanyadora és una recepta clàssica de pebrera i tomaca amb la massa tradicional de les coques feta amb aigua, farina, llevat i oli. La segona classificada ha sigut Rosa Maria Savall Morato amb una coca de llonganissa blanca i roja, ou dur, pésols i ceba.

El jurat, compost per Nela García Navarro, de Cocinemos juntos en mi cocinaMaría Sempere Torres; Vicenta Morera Parra; Amalia Navarro, presidenta de Amas de Casa Tyrius Oliva; i Mapi Barreres, presidenta de GASTROLIVA, ha valorat “el sabor i la tradició, entre altres coses, a l’hora d’atorgar el primer premi”.

Kino Calafat, regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, s’ha mostrat molt satisfet per poder celebrar aquesta primera edició amateur del Concurs de Coques, ja que “ens ajuda a donar visibilitat a aquest producte tan nostre i ajuda a compartir amb tots l’esforç de cada llar oliver per mantindre la nostra gastronomia més tradicional”.

La guanyadora podrà gaudir d’una nit d’allotjament i desdejuni a l’Hotel Oliva Nova Resort per a dues persones, amb SPA inclòs, mentre que la segona classificada ha obtingut un sopar per a dos en un restaurant d’Oliva i un circuit spa a Oliva Nova. A més, tots els participants han rebut un regal.

Imagen 3 Coca escolar 1 premi
El certamen ha comptat també amb el concurs de “coques creatives” escolars en el qual han participat els alumnes de cinqué de primària de tots els centres de la ciutat amb diferents manualitats de pasta de sal. Aquesta activitat, organitzada en col·laboració amb la delegació d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva, ha permés als més xicotets participar del concurs i sentir-se protagonistes del futur gastronòmic de la ciutat.

En aquesta ocasió, el jurat format per Ana M. Morell, vicealcaldessa d’Oliva i regidora d’Educació; Pepe Cotaina, president de AGACO; Paco Llorca, mestre de dibuix i Antonio Serrano de “Menjar a València” han atorgat el primer premi a la coca realitzada pels alumnes del CEIP Santa Anna.

El concurs amateur s’ha celebrat com a prèvia de la tercera edició del Concurs Nacional de Coca Tradicional i Creativa “Ciutat d’Oliva” que se celebrarà el dilluns que ve, 23 de maig, en el Centre Polivalent amb 19 professionals de primera línia i un jurat d’excepció.

Articles relacionats