16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

CÀRITAS ORGANITZA LA I INTERTRAIL SOLIDÀRIA PER LA MARJAL DE GANDIA

• L’esdeveniment esportiu tindrà lloc el 12 de juny a partir de les 9 h des de l’Alqueria del Duc i discorre per part del recorregut catalogat per l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) i impulsat pel departament d’Esports de l’Ajuntament de Gandia.

• L’Intertrail tindrà 3 modalitats: 10 k per a corredors; 4 k per a caminants i dorsal 0 solidari. En tots els casos, la inscripció té un cost de 7 euros i es pot realitzar a través de la web https://www.crono4sports.es/info/1280/

• Càritas Gandia destinarà tota la recaptació a ajudes directes a les persones i famílies vulnerables: targetes solidàries per a la compra d’aliments frescos; ajudes complementàries a l’alimentació, ajuda en el lloguer d’habitatges; allotjament; subministraments; transport o despeses sanitàries per al que l’entitat va destinar l’any passat més de 130.000 €.

Càritas Gandia organitza per primera vegada un esdeveniment esportiu. Es tracta de l’edició I Intetrail Solidari que a més és novetat a Gandia, ja que la carrera (de 10 km per a corredors i 4 km per a caminants) discorrerà per l’entorn de la marjal (ullals de l’Estany, la Perla i ullal Fosc).

La regidora d’esports de l’Ajuntament de Gandia, Lydia Morant, ha destacat: “és un esdeveniment amb un vessant esportiu i una altra solidària que se celebrarà en un entorn natural molt amable on no s’havia fet cap esdeveniment esportiu”. D’altra banda, la regidora d’Esport ha fet valdre que “des de Gandia s’ha fet un esforç per a formar part del Trail Running Center, una iniciativa de la Federació Espanyola d’Atletisme que té en comú la seua zona d’eixida amb la d’aquest circuit”.

Francisco Carrió, director de Càritas Gandia ha anunciat que és la primera vegada que l’entitat organitza un esdeveniment esportiu: tot el recaptat anirà destinat a ajudes econòmiques directes en benefici dels més vulnerables.

L’intertrail es realitza amb el patrocini de l’empresa situada a la Safor, Christeyns, i amb la col·laboració d’altres empreses de la comarca: DeskaroVicky Foods, Amador, AlehopTelesafor i Oci Urbà. A més, el departament d’Esports de l’Ajuntament de Gandia juntament amb la Policia Local, col·laboren amb els mitjans per a facilitar que la carrera es desenvolupe amb seguretat. D’altra banda, la botiga Decathlon a Gandia s’encarregarà del lliurament de dorsals.

ESDEVENIMENT

L’organitzadora de la carrera i responsable de Comunicació en Càritas Gandia, Begoña del Prado, ha donat els detalls de l’esdeveniment, que tindrà un recorregut de 10 km per a corredors. L’eixida, a les 9 h, i l’arribada estaran situades en el recinte del CDT Alqueria del Duc.

La marxa per a caminants eixirà a les 9.30 h i tindrà un recorregut de 4 km aproximadament. “A més, tots poden participar en l’esdeveniment solidari, ja que qui no ho faça corrent o caminant pot inscriure’s en el dorsal 0”.

La quota d’inscripció serà de 7 euros fins al 31 de maig; 8 euros la inscripció individual extraordinària de l’1 al 10 de juny i es permetran inscripcions el dia de la carrera a 10 euros, en cas de disponibilitat de dorsals.

La inscripció a la carrera es podrà realitzar a través de la web crono4sports: https://www.crono4sports.es/info/1280/ des del divendres 20 de maig al divendres 10 de juny fins a les 14 h tots dos inclusivament.

A més, per a aquells que no tinguen accés a internet, poden fer inscripció presencial en la seu de Càritas Gandia de 9 a 17 h de dilluns a divendres (C/Duc Carles de Borja, 15 Gandia).

El contingent de participants previst és de 1.000 persones.

El lliurament de dorsals es realitzarà la setmana de la carrera, del 9 a l’11 de juny en Decathlon Gandia, de 9 a 22 hores. Els inscrits a partir del dia 9 podran recollir el dorsal el dissabte 1. El mateix dia de l’esdeveniment en la zona de carrera fins a les 8.45 h.
S’entregarà premi als 3 primers corredors masculins, els 3 femenins i al grup més nombrós.

Aquesta ruta ha sigut avalada per l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) i impulsada per l’Ajuntament de Gandia. Amb aquest esdeveniment, Càritas Gandia té com a objectiu recaptar fons que es destinaran a ajudes directes a les persones i famílies vulnerables que acudeixen a l’entitat. En aquest sentit, Càritas Gandia va consignar en 2021 un total de 131.048,13 € a ajudes directes: targetes solidàries per a la compra d’aliments frescos, ajudes complementàries a l’alimentació, lloguer d’habitatges, allotjament, subministraments, transport, despeses sanitàries…

Es tracta d’una ruta circular que té el seu punt d’inici i fi a l’Aula Natura Marjal de Gandia situat en l’Alqueria del Duc. L’entorn que travessa aquesta ruta és un espai natural caracteritzat per la presència de paisatges de marjal en els quals es combinen zones humides, amb llacunes i abundant vegetació, amb altres àrees agrícoles. El recorregut es realitza per camins i no presenta desnivell.

Articles relacionats