17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Pablo Casado s’apunta al discurs de l’infrafinançament

El líder del PP, Pablo Casado, s’ha compromés aquest dimarts a València a “canviar el model de finançament autonòmic, que està sent tremendament lesiu per a la Comunitat Valenciana per no reflectir ni el creixement demogràfic ni les necessitats d’aquesta terra”. Casado s’apunta al discurs de l’infrafinançament tot i que el seu partit ha tingut nombroses oportunitats per canviar el model, sobretot quan van coincidir governs del PP a València i Madrid. 

Durant la seua visita a algunes falles de València envoltat de dirigents locals del PP, ha apuntat que “portem tota la legislatura apel·lant al PSOE per a negociar un nou model. L’actual el va aprovar el PSOE, amb Ximo Puig com a diputat, que no va dir res. És un model dolent per als valencians, ja ho vam dir en 2009; és sectari perquè es va basar en la pretensió d’atacar a la Comunitat Valenciana, Murcia, Balears i Madrid per estar governades pel PP”.

Per la seua part, només acabar el parèntesi faller la presidenta del PP a la CV i candidata a presidir la Generalitat, Isabel Bonig, ha demanat al candidat del PSPV, Ximo Puig, un debat a dos, i ho ha fet mitjançant un video que ha difòs per diversos canals.

Puig, per la seua part, s’ha mantés fidel estes falles a la seua frase favorita: l’herència reputacional. És el concepte més repetit dels qui li ha preparat l’assessor España, i l’ha emprat fins i tot en referència a les Falles: “ajuden a millorar l’herència reputacional”, ha dit. 

Articles relacionats