17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

La cremà tanca unes falles “immillorables”

“Immillorables”, és el qualificatiu que ha emprat el regidor delegat de Falles de Gandia, Jose Manuel Prieto, en el primer balanç que ha fet d’una edició de les festes amb molta participació afavorida per un temps que ha respectat les celebracions tret de la pluja d’última hora, i només cal destacar en l’apartat negatiu alguns episodis d’incivisme i diverses baralles entre joves al recinte de les revetles. A la imatge cremà de la falla infantil de la plaça del Mercat. 
A més del bon temps que ens ha acompanyat, la programació que s’ha potenciat aquest any en companyia de la Federació de Falles ha funcionat molt bé. Les mascletades, els espectacles pirotècnics i musicals han estat tot un èxit aconseguint una gran afluència de públic“, ha declarat Prieto, qui ha informat de que tot i la quantitat de gent que ha visitat la ciutat durant aquests dies, no s’han produït incidents destacables i s’han complert en gran mesura les ordenances municipals.
Vull agrair el treball de les comissions falleres i especialment de la Federació de Falles perquè han marcat el camí per consolidar nous espectacles que ens converteixen en referència a les Comarques CentralsSempre diem que les falles no només són a València. Gandia ha demostrat que es consolida com una potència fallera“.
Finalment, el regidor delegat de Falles ha agraït la feina de tots els equips municipals, bombers i Protecció Civil per aconseguir unes festes “immillorables i molt tranquil·les“.

Per la seua part, Miguel Ángel Picornell, regidor delegat de Serveis Bàsics, ha fet balanç de la feina feta pel seu departament durant aquestes falles i ha destacat que les pluges ocorregudes la niut de la cremà van transformar la terra dels monuments fallers en fang, pel que va caldre realitzar un esforç extra durant la nit per aconseguir que aquest dimecres la ciutat lluïra amb normalitat.
Les comissions ja estan retirant les carpes i només queda agrair l’esforç que realitzen els treballadors de la neteja durant tota la nit tot i les inclemències del temps“, afirma.
Pel que fa al dispositiu especial de la Cremà, l’edil de Serveis Bàsics ha informat que van ser un total de 36 operaris i 3 encarregats de coordinació els que van retirar prop de 320 tones de restes dels monuments utilitzant 5 agranadores, 4 hidronetejadores, 3 cisternes, 4 vehicles per desplaçar el personal de neteja, a més de 3 retroexcavadores i 3 camions per traslladar els residus.

Seguretat

Finalment, la regidora delegada de Seguretat, Àngels Pérez, ha qualificat aquestes falles com “molt tranquil·les i amb un gran ambient tot i la gran afluència de visitants que hem tingut durant aquests dies“.
Pel que fa a les incidències, l’edil ha informat de que durant les falles la Policia Local ha controlat el funcionament de totes les revetles i el compliment dels horaris que es va saldar només amb un advertiment a una comissió fallera.
Pérez ha destacat que segons les dades aportades per Creu Roja, amb prou feines s’han produït intoxicacions etíliques aquest any. Pel que fa a la Policia Local, s’han imposat 15 denúncies per tirar coets fora de les hores permeses o utilitzar coets de la categoria F3 per part de menors. Sobre l’ús dels coets, l’únic incident ha estat el que va patir una persona èbria en explotar-li un coet a la mà i dos incendis de contenidors a causa del mal ús dels coets.
Pel que fa a l’Ordenança de Convivència, es van imposar 77 denúncies principalment per cridar al carrer, botellot i miccionar a la via pública.
Finalment, l’edil ha destacat el treball i la coordinació entre les diferents forces policials, Protecció Civil i Creu Roja. “Gràcies al seu treball les falles es van poder cremar a les hores acordades i tots els espectacles on hi va haver grans aglomeracions de gent es van desenvolupar amb total normalitat“.

Articles relacionats