Onze detinguts per estafes en el lloguer d’apartaments a la platja de Gandia

Agents de la Policia Nacional ha detingut a Madrid un grup d’11 persones com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, estafa, usurpació d’estat civil, falsedat documental i delicte lleu de furt que va arribar a estafar al voltant de 100.000 euros amb lloguers vacacionals falsos. Les estafes es produïen en llocs de costa com La Manga del Mar Menor (Múrcia) o Gandia.

Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, la investigació es va iniciar al maig del present any, a partir d’informacions que apuntaven a l’existència d’una organització dedicada a la realització d’estafes vacacionals.

Inserien anuncis en pàgines web gratuïtes i «de reconegut prestigi» on oferien lloguers d’apartaments en zones costaneres a un preu molt inferior al preu de mercat, però abans obtenien documentació i dades personals de tercers mitjançant la comissió de robatoris i furts amb la finalitat d’obrir comptes bancaris i donar d’alta línies telefòniques.

Una vegada que es guanyaven la confiança de les seues víctimes entaulant converses a través dels canals habilitats en les pròpies pàgines web d’anuncis i una vegada constatat l’interés dels afectats, els arrestats canviaven la manera de comunicació utilitzant un correu electrònic i un telèfon de contacte.

Per a donar major credibilitat a les seues mates els enviaven tot tipus de dades i documentació personal a fi de formalitzar el lloguer vacacional, sent totes aquestes dades de terceres persones alienes i a les quals havien usurpat la seua identitat.

Els autors demanaven un senyal a les víctimes per a fer la reserva dels apartaments, arribant a aconseguir fins a 100.000 euros que posteriorment van ser recuperats pels investigadors.

Una vegada efectuada la transferència en concepte de reserva per part de les víctimes aquest es personaven en els immobles comprovant que havien sigut estafades.

A més del perjuí econòmic ocasionat a les famílies, aquestes en molts casos es van veure en el carrer i sense alternativa d’allotjament a causa de l’alta ocupació hostelera pròpia del període vacacional.

Després d’identificar i localitzar els autors els agents van procedir a la detenció d’11 individus, homes i dones com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, estafa, usurpació d’estat civil, falsedat documental i delicte lleu de furt.

Després de la detenció van ser posats a la disposició de l’autoritat judicial, que va decretar l’ingrés a la presó de quatre dels implicats.

També es va procedir al registre de dos immobles on els agents van confiscar abundant documentació personal, telèfons mòbils i targetes bancàries i targetes SIM utilitzades per a la comissió dels delictes.

Et Pot Interessar