25 C
Gandia
Dimecres, 22 maig, 2024

Òmicron no dona respir a la Safor que marca un nou record amb 8.421 casos actius de coronavirus

La variant més contagiosa de la Covid19, Òmicron, s’ha establit a la Safor i no deixa de créixer, i encara es veu lluny la reducció de nous contagis. De fet pràcticament un 90% dels municipis de la Safor han augmentat el nombre de casos des de la passada actualització.

També cal destacar que la situació de la Safor, encara que s’ha augmentat el nombre de casos actius, ja no està tan lluny de la mitjana de la Comunitat Valenciana. La incidència acumulada de la Comunitat és de 4.048,75 i la de la Safor es troba en aquest moment 4.898,69.

D’altra banda Ador i Bellreguard han reduït els casos actius després de setmanes de pujades, sent el més positiu de l’actualització de dades corresponent a aquest dia.

Covid Safor 250122

La situació actual ha fet que l’Àrea de Salut de Gandia, a la qual pertany la comarca de la Safor, envie una crida a la ciutadania per tal de demanar la col·laboració en el compliment de les mesures de distanciament i ús de la mascareta, i a més d’acudir a la vacunació.

Aquesta crida està justificada per l’augment de la pressió hospitalària i el col·lapse de l’atenció primària, encara que s’assenyale que la simptomatologia és més lleu en aquesta variant, són tants els contagis que sobrepassen la capacitat sanitària d’atenció.

Articles relacionats