16.6 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

L’edifici de lloguer de Gandia promogut per la Conselleria d’Habitatge rep 38 ofertes al concurs d’avantprojectes

– La Vicepresidència Segona va licitar la redacció del projecte del concurs que busca un model residencial d’innovació i sostenibilitat

– El nombre d’ofertes presentades demostra el gran acolliment i interés que suscita aquesta iniciativa

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha rebut 38 ofertes al concurs per a la redacció del projecte i la direcció d’obres d’un edifici de 70 habitatges protegits que es destinarà a lloguer assequible al carrer Montdúver 60 a Gandia.

Es tracta del segon concurs d’avantprojectes dels quatre en els quals treballa la Conselleria per a la construcció de noves promocions d’habitatge públic destinades a lloguer en parcel·les de EVha en diversos municipis de la Comunitat. El primer d’ells va ser el de Benisaudet a la ciutat d’Alacant, al qual s’han presentat un total de 42 ofertes. Unes xifres que demostren el gran acolliment i interés que estan generant aquest tipus d’iniciatives.

Des de la Direcció General d’Habitatge i Regeneració Urbana i EVha s’està impulsant la contractació pública per a la construcció de noves promocions amb l’objectiu prioritari d’ampliar el parc públic d’habitatge de la Generalitat i que aquest incorpore models residencials adequats a les noves demandes socials i ambientals.

En aquesta línia s’ha fet una gran aposta perquè siguen construccions amb models inclusius que integren l’equitat residencial i de gènere i que siguen segurs, resilients i innovadors, amb propostes que incorporen mesures sostenibles i de millora de l’eficiència energètica.

En el cas de Gandia es tracta d’un solar en cantonada situat en l’encreuament dels carrers Montdúver 60 i Gabriel Miró, enfront del futur Palau de Justícia. La parcel·la té una superfície de 1.932 m2, amb una edificabilitat aproximada de 7.000 m2, la qual cosa suposa una capacitat aproximada de 70 habitatges i àrees comunitàries. Amb aquesta promoció es pretén aconseguir una proposta que siga model en matèria residencial d’innovació i de sostenibilitat.

Es tracta d’un concurs de projectes amb jurat que s’emmarquen en el Pla 2400 d’Habitatge Protegit Públic 2021-2026, impulsat per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, amb l’objectiu d’ajudar a garantir el dret a l’habitatge digne, reactivar el parc públic destinat al lloguer, la qual cosa també contribuirà a generar ocupació.

El pressupost de licitació és de 653.880 euros (IVA inclòs) i el termini per a la presentació d’ofertes va concloure el passat 17 de gener.

Articles relacionats