Oliva vol incrementar els passos de vianants a l’N-332

 

– L’Ajuntament d’Oliva sol·licita a la Demarcació de Carreteres de l’Estat augmentar els passos de vianants a l’N-332

– L’alcalde es fa ressò d’una petició de l’Agenda 21 i una demanda social per a millorar la mobilitat i seguretat dels vianants

Històricament, el pas de la carretera N-332 ha suposat un efecte barrera dins del nucli urbà d’Oliva, ja que per la localitat travessen cada dia milers de vehicles que col·lapsen el trànsit en totes direccions, dificulten la mobilitat i el trànsit de les persones, provoquen una contaminació que sobrepassa els límits tolerables, transporten en alguns casos mercaderies perilloses, i fins i tot han sofrit accidents causats pel seu gran tonatge. Tot això implica una degradació de la salut i de la qualitat de vida de les persones, quant no de la seua integritat física. Degradació que els ciutadans d’Oliva patim des de fa molts anys.

El final de la concessió i dels peatges de l’AP-7, en el tram entre València i Alacant, ha comportat una important reducció de la Intensitat Mitjana Diària de vehicles per l’N-332.

Aquest fet històric, unit a la futura infraestructura de l’Enllaç Sud d’Oliva. Fase 1 de la Variant de la Safor, actualment en construcció, obri un ventall de noves possibilitats per tal de fer la carretera un poc més humana al seu pas pel nucli urbà d’Oliva, de manera que millore la mobilitat, la seguretat i la qualitat de vida de les veïnes i veïns, tot fent-la servir com un autèntic eix vertebrador de la ciutat. I alhora també es dona resposta a les sol·licituds realitzades al llarg dels últims anys, des de diverses plataformes i/o fòrums de participació local, com Carretera No, Circumval·lació Ja!, Oliva 30 i Agenda 21, per tal d’adoptar mesures de pacificació del trànsit rodat i de protecció als vianants.

És per això que, per tal de treballar en aquesta direcció i amb la finalitat de millorar la seguretat dels vianants en creuar la travessia urbana d’Oliva de la carretera N-332, l’Ajuntament d’Oliva ha sol·licitat a la Demarcació de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana autorització per dur a terme la correcta senyalització dels passos de vianants segons els punts cartogràfics assenyalats en els plànols que s’acompanyen.

Et Pot Interessar