17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Oliva serà la seu del millor Kite

– De l’1 al 4 de juliol es disputa, per quart any consecutiu, la Copa d’Espanya Kiteboarding

El primer cap de setmana de juliol Oliva es convertirà en la capital europea del kite amb la quarta edició de l’Spain Kiteboarding League i la primera edició del Circuit nacional de WingFoil, un campionat que compta amb el suport de tota la indústria, l’Ajuntament d’Oliva i la Federació de la Comunitat Valenciana de Vela.

CARTEL SKL 2021La competició de referència en el món de Kitesurf freestyle i strapless, que es disputarà a la Platja de Pau Pi (zona de la plaça d’Europa), compta amb la decidida aposta tant del departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix Kino Calafat, com del d’Esports, encapçalat per Yolanda Navarro. Una vegada més, l’Spain Kiteboarding League i el Circuit nacional de Wingfoil brinden a la platja d’Oliva l’oportunitat de situar-se com un dels millors espots de kite per a projectar el nom, la imatge i els atractius turístics de la ciutat.
Segons ha assenyalat el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Kino Calafat, “estratègicament és molt important per a Oliva consolidar-se com un referent per al kite, un esport que es pot practicar durant tot l’any. De fet, els esports de vent són un complement perfecte per a donar vida i protegir el nostre entorn, cuidar les dunes i mantindre la platja activa durant tot l’any.”

A més, des del Departament de Turisme s’està treballant per a potenciar el turisme nàutic, el kitesurf i impulsar la diversió a les platges com així ho demostra la posada en marxa dels canals d’accés a la mar, un específic per al kite.

Així mateix, Yolanda Navarro, regidora d’Esports d’Oliva, ha confirmat la importància de donar suport a aquest tipus d’esdeveniments per a continuar consolidant les bases d’aquest esport, “explotant, ara més que mai, de manera sostenible, aquesta fortalesa amb què comptem gràcies a la pràctica de l’esport a l’aire lliure i dels avantatges que genera per a la ciutadania i l’entorn”.

Yolanda Navarro ha explicat que des de la Regidoria d’Esports es continuarà promocionant i secundant totes les iniciatives esportives que repercutisquen positivament en la pràctica i la competició. “Oliva és una ciutat esportiva i cada any demostra que és un referent nacional i autonòmic en aquesta matèria” ha conclòs la regidora d’Esports.
Està confirmada la presència de riders tan coneguts com l’oliver Kiko Roig, Jerome Cloetens, un dels referents espanyols del kitesurf o Claudia León, top 6 del món.

Enguany l’Spain Kiteboarding League redueix a dues les proves del campionat, per la qual cosa Oliva es converteix en la primera prova del circuit nacional de kite mentre que la final se celebrarà en Tarifa el 3, 4 i 5 de setembre.

Per la seua part l’Spain Wingfoil League es disputa en tres parades: Tarifa, Oliva i Chiclana de la Frontera (Cadis). Amb el suport de la Federació Autonòmica de vela, la platja d’Oliva s’ha convertit en la seu del I Campionat Autonòmic de Wingfoil.

L’SKL és una competició impulsada per la indústria nacional del kiteboarding i avalada per la Federació Espanyola de Vela com a Copa d’Espanya en totes dues disciplines i la Global Kitesports Association, organització internacional que representa a totes les marques del sector “kitesports”.

Articles relacionats