14.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

El PSPV-PSOE de la Safor Valldigna recolza el projecte presentat per la Conselleria sobre la CV-60

– L’executiva celebrada durant la jornada d’ahir aprova una resolució que amb punts detallats defineix el posicionament dels socialistes de la comarca

El PSPV Safor-Valldigna va mantindre ahir una reunió en la qual van participar representants de les agrupacions locals de la formació i on es va acordar aprovar una resolució mostrant el suport unànime i ferma al projecte presentat per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat respecte al traçat de la CV-60.

En la resolució, els socialistes de la Safor-Valldigna constaten que es tracta del millor traçat i la millor de les alternatives. “És l’opció que considerem més sostenible” va afirmar Voro Femenia, Secretari General de PSPV-PSOE de la Safor Valldigna, que ha afirmat que altres alternatives plantejades sí que suposarien trencar la mobilitat i duplicar el trànsit de les poblacions per on travessaria.

“Les administracions trien sempre el millor projecte, i aquest és el millor al de qualsevol de les alternatives plantejades, que partirien, en línia contrària al que proposa aquest projecte, molts termes municipals en dos. La resta són debats que no existeixen; perquè la millor protecció de l’horta és treballar cada dia per no tindre-la abandonada” va afirmar Femenia al mateix temps que ha recordat que el projecte de la CV-60 és una actuació projectada com a infraestructura bàsica en el marc de les Comarques Centrals Valencianes (CCV), reivindicada durant més de trenta anys i que ha estat reclamada pel conjunt d’entitats que integren el Consorci de les CCV, entre elles els agents socials (FAES i sindicats) de les comarques de la Safor, la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià i la unanimitat dels partits polítics que la integren.

“Els i les Socialistes seguirem treballant perquè l’actuació es puga dur a terme amb el màxim consens possible i les mesures correctores d’integració paisatgística i mediambiental necessàries” afirma la resolució acordada on també s’incideix en la necessitat de la infraestructura per al progrés de les Comarques Centrals Valencianes i la connexió de l’interior de la Comunitat Valenciana amb la costa, per tant per la seua vertebració i competitivitat traduïda en oportunitats, generació i consolidació de llocs de treball. “El conjunt d’aquestes raons són de tal envergadura que l’interés general de la carretera transcendeix a l’interés particular. No podent desaprofitar aquesta oportunitat d’or per a l’impuls de la nostra economia i progrés social de la comarca de la Safor-Valldigna. A més, els Saforencs hem pogut comprovar com els costums, les sinergies i els vincles que hi havia amb les comarques centrals valencianes estan perdent-se. Perdre està oportunitat, és perdre les oportunitats de les nostres empreses, on treballen els ciutadans de la Safor, i de les nostres destinacions turístiques i espais comercials. Perdre-la per sempre provocarà passar a un racó de la geografia i la història”.

“El projecte, aporta solucions globals de mobilitat per a tota la Safor. La prolongació i connexions de la CV-60 a la Safor és -i d’això no hi ha cap classe de dubte-, una obra fonamental per articular la mobilitat de llarg recorregut a la nostra comarca, però especialment per acabar amb el tràfic per l’interior dels nuclis urbans de Bellreguard, Palmera o l’Alqueria de la Comtessa, així com a la perifèria de poblacions com Almoines, Beniarjó o Beniflà, sent els primers beneficiats. Aquests municipis estan suportant des de fa dècades moltes molèsties, com ara el risc d’accidents i atropellaments -posant en perill la vida dels seus veïns-, o la contaminació ambiental i acústica que estan generant el pas de milers de vehicles de totes les mides” va recordar el secretari general de PSPV-PSOE de la Safor Valldigna.

Finalment, Femenía ha demanat responsabilitat “a l’única força política, contrària des d’aquest moment la CV-60, perquè s’alinee en favor dels interessos generals, igual que ho han fet amb l’accés sud de l’AP7 a Oliva i el tren Gandia -Dénia” i ha recordat que l’impacte ambiental i paisatgístic d’aquesta actuació és menor al d’ampliacions de terrenys industrials o residencials que els municipis fan per a desenvolupar la seua economia local.

Articles relacionats