22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Bloc i País demana democràcia plena per l’elecció dels membres del Consell Nacional

– Bloc i País presenta una esmena perquè els membres de l’Executiva hagen de ser triats democràticament si volen ser també consellers nacionals

– Fernàndez i Capilla: “Si guanya, l’Executiva Nacional d’Àgueda Micó tindrà 42 consellers nacionals, quasi la meitat que totes les comarcals juntes, que en trien 100 per sufragi universal de la militància”

Bloc i País, corrent sobiranista del Bloc Nacionalista Valencià, formació majoritària de la Coalició Compromís, ha presentat una esmena a la Ponència d’Estatuts per tal que els membres de l’Executiva Nacional que siguen pel seu propi càrrec membres nats també del Consell Nacional, que és el màxim òrgan del partit entre congressos, es limiten a només els caps d’àrea. Aquesta esmena, però, ha estat rebutjada per l’equip redactor i, doncs, s’haurà de votar en el Congrés.

Vicent Fernàndez i Capilla, coordinador nacional de Bloc i País, ha explicat què representa açò: “El Consell Nacional és el parlament del partit, mentre que l’Executiva Nacional en seria el Govern. Per a entendre’ns, aquesta pràctica que tots els membres de l’EN siguen membres nats del CN és com si els consellers de la Generalitat foren també diputats a les Corts sense haver estat triats en una llista electoral, només pel simple fet de ser consellers”.

Així mateix, per al responsable sobiranista, “açò ja és una disfunció com a tal, però és que ara ens hem assabentat que la llista que Àgueda Micó presenta com a proposta seua d’Executiva Nacional consta de 42 membres, un nombre desproporcionat i una inflació brutal que no té gens de sentit i que no havíem vist mai en el partit. Feia quatre dies réiem de les Executives infinites del PP i de PSOE, que tenien desenes de membres sense massa trellat ni forrellat, sinó pel simple fet que aquest o l’altre venia de la mà d’aquell o del de més
enllà, i ara veiem que aquest mètode es copia literalment al nostre partit”.

A més a més, Fernàndez i Capilla recorda que “els consellers nacionals que triem la militància en les comarques només en són una centena. És a dir, tindrem quasi la meitat de membres nats del consell nacional per ser membres de l’EN que triats per la militància. Si el Consell Nacional el formen al voltant de 200 membres, més o menys una cinquena part estaran allà només per ser membres de l’Executiva, cosa que trenca la més elemental divisió de poders entre legislatiu (CN) i executiu (EN)”.

Finalment, el responsable de BiP ha explicat que “nosaltres el que proposem és molt senzill: si un membre de l’EN vol ser membre també del CN, que es presente en la seua comarca o en el Congrés Nacional i que el trie la militància amb el vot, que siga una elecció democràcia, no digital. I aquesta és l’esmena que presentem i ara entenem per què ha tingut tant de rebuig per part de l’oficialisme en el nostre partit”.

Articles relacionats