16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Oliva rep la distinció “Q” de qualitat turística per a tres museus

 

 

• Tres museus d’Oliva aconsegueixen la “Q” de qualitat turística, certificat que ostenten els màxims espais museístics d’Espanya

• Aquest distintiu “Q” ha sigut atorgat per l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) que acredita la màxima eficiència en la gestió de qualitat dels serveis turístics.

• L’obtenció d’aquest distintiu evidencia l’aposta decidida del govern municipal d’Oliva per consolidar una oferta turística de qualitat, afavorint la seua cultura i patrimoni.

El Museu Casa de Maians, subseu del MuVIM (s. XVIII), el Museu Etnològic i Biblioteca (ss. XV-XVIII) i el Museu Arqueològic (s. XVIII) han sigut certificats amb la “Q” que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), distinció que acredita el màxim rigor en l’àmbit de la gestió de la qualitat dels seus serveis turístics. D’aquesta manera, aquests tres espais se sumen als grans museus d’Espanya que disposen d’aquesta marca.

Per a això, han superat importants auditories externes amb la finalitat d’obtindre aquest segell de qualitat, que valora l’aposta de la corporació municipal en la divulgació de la cultura i el patrimoni en el conjunt de la seua oferta turística.

El regidor delegat de Museus i Patrimoni Artístic, Julio Llorca, ha assegurat que l’obtenció d’aquest distintiu mostra “l’aposta decidida del govern municipal per consolidar una oferta turística de qualitat en l’àmbit de la cultura i el patrimoni. A més, ha remarcat que les millores implementades per a aconseguir la marca “Q” “han convertit els nostres museus en espais més accessibles i oberts a altres nacionalitats, una fortalesa de la qual estem especialment satisfets i ens anima de cara al futur a continuar millorant el servei als nostres visitants”.

Per part seua, el responsable del Departament de Turisme, Kino Calafat, ha volgut agrair i donar l’enhorabona a tots els professionals que treballen en aquests museus per l’eficàcia i perseverança demostrada dia a dia per a aconseguir aquests distintius que, sens dubte, “suposen un al·licient més perquè continuem treballant en les línies que estem desenvolupant amb la finalitat d’aportar valor a la nostra destinació, com ara pla estratègic de Turisme, que ben prompte veuran la llum”.

El primer museu d’Espanya a aconseguir la Q de Qualitat Turística va ser el MARQ d’Alacant, fa poc més de dos anys. Després ho van aconseguir uns altres, com el Guggenheim o el Thyssen. A la comunitat també disposen d’aquesta distinció el Museu Visigot de Pla de Nadal de Riba-roja de Túria i el Museu Valencià del Paper de Banyeres de Mariola, entre altres.

Articles relacionats