• Està organitzada pel grup autonòmic INCATIV que investiga sobre indicadors de qualitat en teràpia intravenosa
• L’objectiu és actualitzar la formació sobre les eines per a reduir les taxes d’infeccions nosocomials als hospitals
Gandia ha acollit la primera jornada formativa autonòmica en accessos vasculars. Les sessions, dirigides a personal d’infermeria, estan organitzades pel grup INCATIV (Indicadors de Qualitat en Teràpia Intravenosa), del qual formen part els 34 hospitals de la Comunitat Valenciana, i ha tingut lloc a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.
El projecte INCATIV és un estudi d’investigació en matèria de qualitat i de seguretat assistencial que naix a l’Hospital Arnau de Vilanova de València amb el principal objectiu d’incorporar els indicadors per al mesurament de la qualitat dels serveis d’infermeria.
Amb això, els professionals adquirisquen noves i útils eines per a millorar en les taxes d’infeccions nosocomials en hospital, reduir estades prolongades, minorar costos pels efectes adversos atribuïbles a la teràpia intravenosa i, en general, millorar la seguretat del pacient i del treballador.
La benvinguda a la jornada ha sigut a càrrec de la coordinadora autonòmica de INCATIV, Sonia Casanova; el director d’Infermeria de l’hospital Francesc de Borja, Jesús Ribes, i l’alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto.
Des del grup INCATIV i l’hospital Francesc de Borja han agraït el treball del comité organitzador de la jornada, ponents i assistents, així com la labor general del col·lectiu d’infermeria, especialment durant la pandèmia.
En aquest sentit, l’alcalde de Gandia ha qualificat a la infermeria com “un pilar fonamental del sistema de salut pública” i ha agraït el treball dels grups INCATIV en general i el de l’hospital de Gandia en particular, per la seua tasca investigadora en benefici de la qualitat assistencial al pacient.
La jornada ha comptat amb les ponències del doctor Mauro Pittiruti, metge del Policlínic Gemelli de Roma, sobre noves fronteres en els accessos venosos en xiquets i nounats, i de Gloria Ortiz, infermera a l’Hospital Fundació Jiménez Díaz, sobre dispositius d’accessos vasculars.
A continuació ha tingut lloc una taula-col·loqui sobre les unitats d’accés vascular, moderada per Juan José Tirado, president del Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA), amb la participació de les infermeres Vicky Solaz, de l’Hospital Arnau de Vilanova; Asunción Fuster, del Francesc de Borja, Isidro Manrique, del Provincial de Castelló, i Rosa María García, del centre d’Atenció Primària de Montcada.
La clausura ha sigut a càrrec de Julio Fernández, director general de Gestió Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i Patricia Fernández, assistent de Direcció de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO).