23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

Oliva recull les quatre Banderes Blaves que onejaran a les seues platges

 

• Un any més les platges d’Aigua Blanca, Aigua Morta, Pau Pi i Terranova-Burguera comptaran amb el distintiu que reconeix l’excel·lència de les aigües i la qualitat dels serveis, així com el respecte mediambiental i accessibilitat de les seues platges

El regidor de Turisme i Platges, *Kino Calafat, ha sigut l’encarregat de recepcionar les 4 Banderes Blaves concedides aquest 2023 per a les platges d’Oliva, en una cerimònia celebrada a Altea i presidida per la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, el Secretari Autonòmic de Turisme de la Generalitat, Francesc Colomer i els representants de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac).

Els criteris per a obtindre la Bandera Blava s’agrupen en quatre àrees: Qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, serveis i instal·lacions.

Un any més, Oliva ha aconseguit renovar la bandera blava per a les platges d’Aigua Morta, Aigua Blanca, Pau-Pi i Terranova-Burguera pel que des de la delegació de Turisme i Platges s’ha volgut transmetre l’enhorabona a tots els que durant tot l’any treballen perquè turistes i veïns puguen gaudir de les platges.

És important assenyalar que s’ha treballat intensament per a aconseguir la cinquena bandera blava per a la platja deRabdells, i encara que enguany no ha pogut ser donada l’existència de kiters en la zona no permesa durant la inspecció d’aquest jurat, segons Kino Calafat, “continuarem treballant i incrementant la vigilància per a reforçar la seguretat dels banyistes davant les infraccions d’uns certs esportistes”.

Segons Calafat, “Oliva compta amb unes platges d’una qualitat extraordinària i amb mesures de seguretat, accessibilitat, compromís mediambiental i serveis que les fan úniques i inigualables”.

La Bandera Blava és un distintiu internacional que concedeix l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor – Fundació per a l’Educació Ambiental (Adeac-FEE), i que reconeix la qualitat i l’excel·lència en la gestió ambiental, la seguretat i els serveis que s’ofereixen a les platges, i que destaca l’esforç per promoure un turisme sostenible i responsable.

Aquest guardó és concedit per un Jurat Internacional, presidit per la FEE i participació, entre altres, de les Agències de N.N.O.O. per al Medi ambient i el Turisme, entre les candidatures seleccionades pels Jurats Nacionals. En el Jurat per a Espanya, presidit per ADEAC, participen les CCAA litorals, la FEMP i els Ministeris, Fundacions i Universitats implicades.

Articles relacionats