Oliva rebrà enguany 1’7 milions dels 4 prevists per a la regeneració del casc antic

La Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Olivahan acordat aquest dijous la regeneració urbana del casc antic i la rehabilitació d’un total de 72 habitatges en el municipi, amb una inversió prevista de quatre milions d’euros.
La consellera d’Habitatge, Mª José Salvador, i l’alcalde d’Oliva, David González, han signat el conveni de col·laboració per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) per a 2018, en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016 que permet que les actuacions s’executen fins a final d’any, detalla la Generalitat en un comunicat.
En concret, l’acord contempla l’aprovació de l’anualitat de 2018 amb una subvenció d’1,69 milions d’euros. D’aquesta quantitat, la Generalitat aportarà 319.600 euros i el Ministeri de Foment 1.049.750 euros.
En 2016 es va declarar el ARRU del casc antic d’Oliva i es va estimar el cost total de l’actuació en 3.999.000 euros, a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l’Ajuntament i els particulars.
Les actuacions per a l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del casc antic d’Oliva inclouen l’edificació de 12 habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus ‘B’, així com les obres de reurbanització necessàries i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través d’un equip tècnic.
En el conveni també s’han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 60 habitatges, amb obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, accessibilitat, adequació d’elements comuns i habitabilitat.
Amb aquesta acció, la titular d’Habitatge ha destacat que la Generalitat aposta per «la consolidació de les ciutats, la recuperació i regeneració d’aquells cascos històrics que, per la seua antiguitat i per haver patit l’abandó de les anteriors administracions, es troben degradats i precisen d’intervencions tant en habitatges com en els espais urbans que les circumden». L’objectiu és «recuperar unes zones on els veïns puguen viure amb més qualitat de vida».

Et Pot Interessar