Prensa Ibérica nomena directora de Levante-EMV a l’ex cap de premsa de Ximo Puig

El grup Premsa Ibèrica ha nomenat a la periodista Lydia del Canto com a nova directora del diari Levante-EMV. Del Canto va ser cap de premsa del PSPV i de Ximo Puig en les eleccions 2015 i deprés secretària autonòmica de Comunicació de la Generalitat. El nomenament arriba en un periode de baixa incessant en el volum de negoci editorial, unes pèrdues constants que el grup tracta de pal·liar amb l’activitat de Bocaya, una mena de basar xinès on els antics venedors de diaris ofereixen ara tot tipus de mercaderies als seus clientes aprofitant la xarxa de quioscs, des de productes d’higiene i neteja, a material d’oficina. 

De 33 anys d’edat i llicenciada en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la Universitat de València, Del Canto era ara sotsdirectora i coordinadora multiplataforma de Levante, i substitueix en la direcció a Julio Monreal, que passa a encarregar-se de l’àrea de Relacions Institucionals del periòdic.

D’altra banda, Prensa Ibérica ha nomenat al periodista Tomás Mayoral nou director del diari Información.
Mayoral (Bilbao, 1964) era coordinador multiplataforma d’ ‘Informació’ i ara substitueix en el càrrec a Toni Cabot, que assumeix per la seua banda la direcció del Club Informació i la coordinació editorial de l’àrea d’Esdeveniments del periòdic.
Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat del País Basc, Tomás Mayoral va iniciar la seua carrera a Màlaga, on va ser redactor cap de l’edició provincial de ‘Diario 16’. En 1999 es va incorporar a Premsa Ibèrica com a membre de l’equip fundador del periòdic ‘La Opinión de Málaga’, del que va ser director entre els anys 2003 i 2008, segons ha recordat Premsa Ibèrica.
La companyia ha destacat que després s’uniria a l’àrea encarregada de pilotar la transició digital del grup, coordinant els projectes d’integració de redaccions engegats en tots els periòdics de Premsa Ibèrica Media i participant així mateix en la creació del model de pagament en web, que no ha resultat massa exitós. Al gener de 2016, Mayoral es va incorporar a ‘Información’ com a sotsdirector i coordinador multiplataforma del periòdic, sent responsable de l’edició digital del diari.

Et Pot Interessar