10.8 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Oliva posa en marxa el taller d’ocupació “Centelles Oliva”

Oliva aconsegueix 480.412 € per a posar en marxa el taller d’ocupació “Centelles Oliva”

El projecte està dirigit a 20 participants que aconseguiran el Certificat de Professionalitat amb les accions formatives del Taller d´ocupació, treball remunerat i formació.

Els alumnes es formaran en dues especialitats durant dotze mesos. També suposarà la contractació de cinc tècnics que exerciran de professors i personal directiu

Aquelles persones que vulguen participar-hi han de tindre més de 25 anys i estar inscrits en Labora

El departament d´Ocupació i Empresa (ADL) posarà en marxa el sisé taller d’ocupació “Centelles Oliva”. El Servei Valencià d´Ocupació i Formació (Labora) ha concedit a l’Ajuntament d’Oliva una subvenció de 480.412 euros per a dur a terme un aquest projecte que compta amb dues especialitats professionals, que són Repoblacions Forestals-Activitats auxiliars en conservació i Instal·lacions-manteniment de jardins i zones verdes.

En total, 20 alumnes podran realitzar aquest taller d’ocupació al llarg de dotze mesos (equivalent a 1.920 hores de formació) amb un contracte remunerat per a la formació i l’aprenentatge. El taller també suposarà la contractació de personal tècnic i docent com ara un director, dos professors (un per cada especialitat) un professor de suport, i un auxiliar administratiu.

A partir d’ara totes les persones que vulguen participar-hi han de sol·licitar cita al seu espai Labora per poder comprovar si estan inscrits amb els codis corresponents per poder ser inclosos dins d´aquesta oferta. Una vegada es conforme el llistat corresponent, una comissió tècnica baremarà les sol·licituds per poder entrar a formar part del taller.

Per tant, els interessats hauran d’estar inscrits prèviament com a demandants d’ocupació en Labora. De la mateixa forma, els sol·licitants hauran d’estar registrats en les especialitats d’activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes (codi AGAR0309), repoblacions forestals i tractaments silvícoles (codi AGAR0208), activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (codi AGAO0106) i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (codi AGAO0206).

Els alumnes destinataris del programa hauran de complir els requisits mínims següents: tindre vint-i-cinc anys o més, ser desocupat, és a dir persona demandant d’ocupació no empleada, registrada en el Labora, i complir els requisits establerts en la normativa d’aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació i l’aprenentatge. Tindran la consideració de col·lectius prioritaris: dones, en especial víctimes de violència de gènere; persones amb discapacitat; persones en situació de risc/exclusió social; persones majors de 55 anys; persones amb baixa qualificació i persones en atur de llarga durada.

Segons el regidor d’Ocupació i Empresa, Kino Calafat, “l’objectiu principal del taller és millorar l’ocupabilitat de persones en l’atur a Oliva, a través del projecte de millora de la vegetació natural i condicionament d’espais”. A més, Calafat ha insistit en la importància de “millorar la qualificació professional de la persona beneficiària, i alhora afavorir l’aprenentatge d’un ofici que facilite la seua inserció laboral”.

D’altra banda, també es realitzarà la contractació de cinc professionals que formaran part de l’equip directiu, docent i de suport: un director, dos professors, un per cada especialitat, un professor de suport, i un auxiliar administratiu. En breu s’informarà a les persones interessades en formar part de l’equip directiu al voltant dels terminis i la documentació que caldrà aportar.

Des de l’any 2014, Oliva ja ha realitzat cinc tallers d’ocupació amb els quals es garanteix a l’alumnat/treballador la realització d’un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge.

Articles relacionats