12.8 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

La campanya ‘Bellreguard xafa la violència de gènere’ i una exposició de menines contra la violència masclista

 

– Bellreguard celebra el Dia contra la Violència de Gènere amb la implicació dels centres educatius

• L’alumnat del col·legi i de l’institut ha dut a la pràctica les dos accions dissenyades per la Regidoria d’Igualtat: la campanya ‘Bellreguard xafa la violència de gènere’ i una exposició de menines contra la violència masclista

L’Ajuntament de Bellreguard commemora hui el 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb dos accions dissenyades des de la Regidoria d’Igualtat. “Enguany vivim circumstàncies que aconsellen evitar les aglomeracions, però això no pot evitar que celebrem aquesta jornada que segueix sent igual de necessària per a anar acabant amb les violències masclistes”, segons la regidora Sandra Gadea.

Per a la commemoració, la regidoria ha trobat la col·laboració i la implicació del món educatiu, i el resultat són les dos accions posades en marxa.
Una d’elles du el lema ‘Bellreguard xafa la violència de gènere’. L’alumnat del CEIP Gregori Mayans i Ciscar i de l’IES Joan Fuster han triat fases contra les violències masclistes amb les quals s’han confeccionat uns vinils. Aquests han estat col·locats en el frontal dels escalons dels centres, així com dels edificis municipals.

La segona de les accions ha comptat també amb la col·laboració de l’alumnat del col·legi Gregori Mayans i Ciscar, i ha consistit en el fet que xiquets i xiquetes han dissenyat menines amb les quals han fet una exposició que es mostra aquests dies en el centre. En aquest cas, són menines actualitzades que representen dones del segle XXI que rebutgen la violència de gènere i fan valdre els seus drets, i pertanyen a tota mena d’ètnia i condició. Segons ha explicat la regidora d’Igualtat, són “menines que planten cara al maltractament contra les dones” i que també seran exposades després per l’Ajuntament.

Articles relacionats