14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Tirantianes entrega el premis de microrelats per la Igualtat de Gènere

L’Associació Cultural Tirantianes, vinculada a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, va fer l’entrega dels premis de microrelats, no s’ha pogut realitzar al centre per motius sanitaris però s’ha fet públic els microrelats guardonats el dimecres 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, informant aquest dia als seus autors i autores, així com als centres educatius on cursen els estudis.

La convocatòria té com a objectiu principal la sensibilització i la prevenció contra la discriminació de gènere i sexual i convoca anualment, a través d’un concurs literari, els joves de Secundària i Cicles de Formació Professional que vulguen participar-hi.

En aquesta convocatòria, la tretzena edició, hi han participat 14 centres educatius de tot el País Valencià, coordinats per 31 professors i professores, amb un total de 342 originals presentats.

Les obres guardonades han quedat de la manera següent:

En la categoria A (1r i 2n d’ESO), el 1r premi ha sigut per al microrelat L’habitació d’Aitor Pachón Salvado de 1r d’ESO de l’IES Tirant lo Blanc (Gandia) mentre que L’autobús, de Marta Bohigues Muñoz de 2n d’ESO del col·legi Abecé de Gandia, s’ha endut el segon

En la categoria B (3r i 4t d’ESO i 1r i 2n d’FP bàsica)Gretel, de Clara Martínez Albelda de 4t d’ESO del Col·legi Abecé de Gandia ha quedat en primer lloc, i Cadenes, de Adrián Cánoves Reina de 4t d’ESO de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, el segon.

En la categoria C (Batxillerat i cicles formatius) el microrelat Logatitmes, de María Alcocer Valdivieso de 1r de batxillerat de l’IES Gabriel Císcar d’Oliva, ha guanyat el primer premi, i Com sempre, de Víctor Guzman Abarca de 1r de batxillerat de l’IES Ramón Llull de València, ha estat el finalista.

A més s’han reconegut un premi extraordinari més a l’alumna Encar Mifsud Estruch de 1r de Documentació i Administració de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, autora de La seua especial xarxa de seguretat.

L’alumnat premiat gravarà l’audiovisual dels seus microrelats per a la seua difusió en la web del centre, Ajuntament i ràdio Gandia dintre de la campanya de difusió “cada 25 conta”.

Articles relacionats