20.5 C
Gandia
Diumenge, 26 maig, 2024

Oliva mantindrà viu l’esperit faller amb activitats adaptades a la situació sanitària

– La Federació de Falles d’Oliva i la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, encapçalada per Yolanda Navarro, han elaborat una programació per commemorar la celebració de les falles

– La programació arrancarà el 15 de març i perdurà fins al 19 de març

– Tots els esdeveniments estan adaptats i compleixen les normes de seguretat marcades per les autoritats sanitàries

La Federació de Falles d’Oliva i la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, encapçalada per Yolanda Navarro, han elaborat una programació per commemorar la celebració de la Setmana Fallera 2021.

La regidora de Festes, Yolanda Navarro ha assegurat que l’objectiu d’aquesta programació és mantindre viu l’esperit faller i adaptar-se a les circumstàncies per continuar fent valdre el poder de la festa i la cultura. Per tal motiu, des de la regidoria de Festes i la Federació de Falles s’han organitzat una sèrie d’actes que commemoren les falles, però sempre mantenint les mesures de seguretat establides per les autoritats sanitàries.

La programació arrancarà el 15 de març i perdurarà fins al 19 de març. Des de la Federació de Falles d’Oliva i la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva s’anima a tots els veïns i veïnes a participar en la ‘Balconada’ i decorar els seus balcons amb motius fallers (bruses falleres, faldons, polars, mantes morellanes…)

A més, la regidoria de Festes i la Federació de Falles repartiran una banderola amb motiu de la commemoració de les Falles del 2021, amb la intenció de vestir la ciutat de falles. Aquestes banderoles es lluiran a les llars fallers i a les cases dels fallers, i seran visibles per tothom. Aquesta iniciativa naix per ser un estendard de resistència de l’esperit faller.

Per altra banda, des del 15 de març al 19 de març, des de la regidoria de Festes i la Federació de Falles s’anima als veïns i veïnes a lluir durant aquests dies motius fallers en la seua vestimenta diària. Canviar el jersei per la brusa, la jaqueta pel polar i la bufanda per la faixa o el mocador.

Actes tradicionals adaptats

Aquestes dates tan importants no es quedaran sense celebrar-se els actes tradicionals de les falles però adaptats a les mesures de seguretat.

El pròxim 17 de març serà la tradicional Ofrena a les 19 h, però es tractarà d’un acte privat. La Fallera Major d’Oliva i la seua Cort d’Honor visitaran l’església del Rebollet per ofrenar a la Mare de Déu amb els seus ramells.

La missa de Sant Josep també es durà a terme com marca la tradició el 19 de març a les 12 h a l’església de Sant Francesc. Però acudirà la Fallera Major d’Oliva, la seua Cort d’Honor i els representants de les diferents comissions. Aquest esdeveniment es retransmetrà en directe al Facebook de Festes Oliva, Falles Oliva i la Parròquia de Sant Francesc.

Per concloure la programació, el dia 19 de març, des de la Federació de Falles i la regidoria de Festes d’Oliva s’animarà a tots els veïns i veïnes a disparar la seua particular ‘globotà’ a les 14 h des dels seus balcons.

I a les 23 hores, es dispararan focs d’artifici en els punts on es planten els monuments fallers a Oliva per simbolitzar la cremà de les falles. Els focs d’artifici els dispararà la pirotècnia Borredà. Els veïns i veïnes deuran romandre a les seues cases i complir el toc de queda.

Yolanda Navarro ha afirmat que: “Sabem que si aquest haguera sigut un any normal, la programació seria totalment diferent. Tot i això, les falleres i fallers d’Oliva han demostrat responsabilitat i resignació. Per això, i com que igual que la flama és el seu estendard, també les cendres de les quals renaixen les falles cada any. Aquest en especial, s’ha de viure als nostres carrers l’esperit faller, perquè les Falles d’Oliva mereixen aquest simbòlic homenatge, encara amb aquest modest programa, demanem la col·laboració de totes i tots. Tornarem!!! Les falles més vives que mai!!!

Articles relacionats