17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Oliva inicia la temporada de platja amb més serveis per garantir la seguretat

– Oliva inicia la temporada de platja amb 50 socorristes, tres punts de bany adaptats, dos quads de salvament i dos motos acuàtiques

• L’horari de salvament i socorrisme és de dilluns a diumenge d’11.00 h a 19.00 h i estarà operatiu fins al 12 de setembre.

• El servei de bany adaptat començarà l’1 de juliol en l’Aigua Morta, Pau Pi i Terranova – Burguera

Hui de matí s’ha presentat oficialment la temporada de bany d’Oliva, tot i que el dispositiu de vigilància, salvament i socorrisme va començar dissabte passat, 19 de juny. A l’acte han assistit el Sr. alcalde d’Oliva, David González; el regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat; la presidenta de Creu Roja Roja Oliva, Mª Dolores Roselló; l’ intendent en cap i inspector de la Policia Local Ximo Savall i Celestino Mullor,; el tinent Juan Luis Fernández i l’alferes David, de la caserna de la Guàrdia Civil d’Oliva, i la directora tècnica local, Roma Franco.

Aquest estiu es consolida i reforça tot el servei de seguretat i bany adaptat que ofereix Creu Roja, com a empresa adjudicatària, a totes les persones que usen les platges d’Oliva, tant en temporada baixa, que s’allarga fins al 30 de juny i de l’1 al 12 de setembre, com en els 62 dies de temporada alta (juliol i agost).

Per a aquesta temporada 2021, les platges d’Oliva disposen de 19 punts de vigilància i 50 socorristes, a més de postes sanitàries, ambulància, dos tècnics en Emergències Sanitàries i una DUE, dos quads de salvament i dues motos nàutiques.

Segons ha assenyalat el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Kino Calafat, “els nou quilòmetres de platja estan preparats per a iniciar la temporada amb tots els serveis de salvament i seguretat a punt”. A més, ha volgut subratllar que “encara que la situació de la pandèmia ha millorat notablement, és important no relaxar-nos respecte a les mesures de seguretat per a garantir una bona temporada estival”.

Així, a la platja de Terranova-Clotal, hi haurà instal·lats dos punts de vigilància amb dos socorristes cadascun i a la platja de Terranova-Burguera, un punt de vigilància, una posta sanitària auxiliar i cinc socorristes en total.

La platja de Pau Pi disposarà de tres punts de vigilància i una posta sanitària central amb 13 socorristes, incloent responsables, patrons i conductors, a més de l’ambulància que cobreix el servei en la totalitat de platges amb vigilància amb una dotació de 2 TES, una DUE, un quad i una moto nàutica.

Així mateix, a la platja de l’Aigua Blanca es disposa d’un punt de vigilància i una posta sanitària auxiliar, amb una dotació de 5 socorristes mentre que a la platja de Rabdells estaran disponibles dos punts de vigilància, amb quatre socorristes en total.

La platja de l’Aigua Morta tindrà quatre punts de vigilància, amb una dotació total de 15 socorristes, incloent responsables, patrons i conductors, comptant a més un quad i una moto nàutica. Pel que respecta a la platja de les Deveses es poden comptabilitzar dos punts de vigilància amb quatre socorristes en la zona.

Servei de bany adaptat

El pròxim 1 de juliol, es posarà en marxa el servei de Bany Adaptat per a permetre a persones amb mobilitat reduïda gaudir de l’aigua de la mar a les platges de l’Aigua Morta, Terranova i Pau Pi. Des d’aqueix dia, i fins al 31 d’agost, de dilluns a diumenge, d’11.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 18.30 h, divendres, dissabte i diumenge, 4 auxiliars de bany desenvoluparan aquest servei a les platges, amb la finalitat de cobrir les necessitats de persones majors, discapacitats o qualsevol usuari de la platja que no puga, per si mateix, gaudir del bany a la mar.

Aquest servei estarà disponible en la posta de Creu Roja a la Platja Pau Pi, en Aigua Morta en el C/ de Jacomar de San Fernando i, mitjançant cita prèvia en Terranova-Burguera. En aquesta última, es podrà accedir al servei prèvia petició, 48 hores abans del servei, telefonant al 96 283 91 47.

Per tant, els punts d’atenció al bany adaptat estaran en Terranova-Burguera, Pau Pi i Aigua Morta. Aquestes zones estan dissenyades per a garantir l’accessibilitat mitjançant rampes i passarel·les adaptades per a les persones amb discapacitat, ofereixen places d’estacionament reservades per a aquests usuaris i també una àmplia zona d’ombra que enguany ha sigut totalment renovada. A més, cadascuna d’aquestes zones accessibles està dotada de tres mòduls higiènics-sanitaris que suposen una important millora en la qualitat d’aquestes dotacions.

La dotació especialitzada per al bany accessible es compon de butaques amfíbies per a facilitar l’accés a l’aigua, crosses amb acobles de diferents altures, cadires de rodes especials per a dutxa i diferents elements de flotació.

Finalment, Calafat ha assenyalat que «gràcies a aquest servei, les persones amb discapacitat poden gaudir de la platja com qualsevol altra persona.» L’edil ha insistit a «agrair la labor que realitza el personal de Creu Roja Oliva, Policia Local, Guàrdia Civil i tot el personal de serveis de neteja i manteniment» i ha remarcat que «la qualitat de tot el dispositiu, de la gestió de les platges i de l’accessibilitat i seguretat repercuteix en el nostre sector turístic i la nostra economia».

Articles relacionats