23.5 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Oliva celebrarà el 9 d’Octubre amb normalitat i tradicions

– L’acte cívic d’homenatge a Jaume I, les danses tradicionals, la IX Festa Estellés i el sorteig d’ACCO per Sant Dionís són els protagonistes d’aquest 9 d’Octubre.

Des de la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques, que encapçala Julio Llorca, s’ha programat per a la celebració del 9 d’Octubre, festa dels valencians i valencianes, l’acte cívic d’homenatge a Jaume I, que començarà a les 12 h i comptarà amb l’acompanyament dels balls del Grup de Danses Raval i Vila, que interpretarà la Dansà d’Oliva, i la música de la Colla Sarabanda i l’Associació Artístico Musical d’Oliva.

La processó cívica arrancarà des del passeig de Gregori Maians, i arribarà fins a la plaça de Jaume I, on hi haurà una lectura compartida de la Crònica de Jaume I, una ofrena floral seguida de la interpretació de l’Himne de la Comunitat Valenciana a càrrec de la banda de l’Associació Artístico Musical d’Oliva. I per a finalitzar l’acte, es dispararà un castell de focs d’artifici.

A més, dins de la programació de la festivitat, el 8 d’octubre tindrà lloc el concert de Dani Miquel, al Parc de l’Estació a les 17.30 h. Espectacle que entra dins de la programació del Rebombori. Així com, la IX Festa Estellés, que tindrà lloc a la plaça del riuet dels Frares a les 20.30 h, on es recordarà el poeta amb la lectura dels seus versos i podrà participar qui vulga, inscrivint-se abans, enviant un missatge a la pàgina de facebook de Cultura Oliva.

El 9 d’Octubre, els valencians i valencianes celebrem també Sant Dionís, dia dels enamorats valencians i patró del Gremi dels Mestres Confiters. Per això, des de la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum, que encapçala Yolanda Balaguer, juntament amb l’Associació de Comerciants d’Oliva, s’ha organitzat el sorteig de 20 mocadorades commemoratives. El sorteig se celebrarà el divendres 8 d’octubre, entre tots aquells que realitzen compres en els comerços associats, del 30 de setembre al 7 d’octubre.

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Julio Llorca, ha explicat que “tornem a apostar per les tradicions i la cultura del nostre municipi, amb plena seguretat i recordant la importància d’aquest dia per a tots els valencians i valencianes.” A més, Llorca ha fet una crida a la participació ciutadana, a prendre part d’un acte obert i segur, de marcat caràcter cultural i d’afirmació valenciana.

Articles relacionats