19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Oliva amplia la capacitat del Cementeri Municipal

– Després de executar les obres d’ampliació el Cementeri Municipalcompta amb dos nous pavellons i 56 nínxols nous

– L’execució de les obres s’ha realitzat en 2 mesos

L’àrea de Parcs, Jardins i Cementeri de l’Ajuntament d’Oliva, acaba de finalitzar la construcció de dos nous pavellons al Cementeri de la ciutat. La vicealcaldessa d’Oliva i regidora d’Hisenda i Patrimoni, Ana Morell, i el cap de l’àrea, el regidor, Miguel Monzonís, han fet el seguiment de les obres personalment i han pogut comprovar de primera mà i amb l’acompanyament dels tècnics i operaris municipals, la bona execució de les actuacions.

La necessitat de l’obra és conseqüència de la quantitat de nínxols que l’administració local vol mantindre en reserva per atendre la demanda que es produeix, i treballar amb una previsió a llarg termini.

Aquests nínxols que s’acaben de construir estan executats, segons el mateix projecte d’execució de la licitació d’obres amb elements prefabricats de formigó armat i que han estat homologats pel Departament de Sanitat de la Generalitat Valenciana.

A més, aquesta nova infraestructura compta també amb totes les mesures pertinents per a la descomposició cadavèrica, exigida en el plec de condicions i de dades necessàries que exigeix l’administració pública.

D’acord a l’estructura en què està distribuït actualment el cementeri de la ciutat, la construcció d’aquests dos nous pavellons o blocs de 56 nínxols es distribuiran formant dues files adossades sobre la paret o mur perimetral del cementeri, tal com s’assenyala en el plànol de l’emplaçament i com recull el projecte de construcció.

Ateses les circumstàncies, el tipus d’actuació a realitzar i la titularitat dels sols, s’ha considerat, per part de l’empresa i els tècnics municipals que “no calia fer un estudi geotècnic” tal com recull el document redactat del projecte de construcció. Aquesta és una pràctica habitual però no imprescindible, en altre tipus de propietats de domini públic.

Morell ha qualificat les obres “com un treball ben fet, en temps i forma, perquè teníem urgència per donar resposta a la necessitat del municipi en una qüestió tan sensible i que en certa forma a tots els veïns i veïnes ens afecta més tard o prompte, per desgràcia”.

Per la seua banda, Monzonís ha volgut remarcar la importància de “treballar amb una planificació a mitjà i llarg termini per poder fer amb ordre i criteri aquelles actuacions que ens beneficien a tots i totes com a veïnat d’Oliva”.

Articles relacionats