23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Gandia avança en l’execució de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 2020

• Molts dels projectes ja estan redactats o en fase de redacció i han estat consensuats amb les persones o entitats proposants.

El regidor delegat de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat de l’edil delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal de fer un balanç de l’estat d’execució de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de Gandia 2020, i que van estar en votades més de 6.500 veïnes i veïns de la ciutat.
Es tracta del procés participatiu més important de Gandia, ja que la ciutadania és qui proposa, vota i participa en l’execució final de les propostes guanyadores. És molt important donar protagonisme a les mateixes persones i entitats proposants en l’última fase”. González ha agraït els tècnics municipals i la col·laboració transversal de tot el govern del Serpis, en especial el departament d’Economia i Hisenda i al Director General de Participació Ciutadana, Juanjo Giner.

El regidor ha fet un repàs de l’estat de cadascuna de les propostes guanyadores:

1- Reforma del pati del col·legi Benipeixcar (907 vots). Està redactant-se el projecte d’aquest espai, que es vol que servisca també per al gaudi de tot el veïnat.

2- Veterinari per als animals de Gandia que viuen al carrer (539 vots). La proposta animalista està pendent de modificació de crèdit per a la contractació d’un veterinari/a que complemente la tasca que realitza la protectora responsable de la gestió del servei.

3- Reformes i millores en la Plaça El·líptica (507 vots). El projecte ja està redactat a l’espera de completar la inversió a partir del romanent de tresoreria.

4- Anella Verda de Gandia. Connexió entre el CAI i la rotonda de Daimús (Primera fase) (493 vots). El departament de Gestió responsable del Territori negocia amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer una subvenció.

5- Nou espai sociocultural al Centre Social del Raval (464 vots). El projecte, molt necessari per a les entitats del barri, està ja redactat. Pendent de contractació.

6- Millora del sistema de carrils bici (447 vots). Pendent de reunió amb les persones que han fet les propostes. Ha entrat aquesta proposta, perquè la previsió és que CHX ja subvencione l’Anella Verda.

7- Instal·lació maquinària esportiva a Marxuquera. S’està treballant la compra (ha entrat als pressupostos per discriminació positiva).

8- Entrada col·legi Carmelites. S’engloba dins un projecte més ampli de reforma integral del centre previst pel departament d’Urbanisme.

De 15-16 propostes d’anys anteriors, només hi ha 3 pendents d’execució: Dels pressupostos de 2019: la reestructuració dels espais del Centre Social Joan Climent (en fase de redacció del projecte). I dels primers pressupostos participatius, la pista de bàsquet, també s’hi durà a terme ara (el projecte ja està redactat, consensuat i en el departament de Contractació).

Per tant, Gandia és una de les ciutats que de forma més ràpida i eficaç executa les propostes guanyadores dels seus Pressupostos Participatius”.

Per la seua banda, Gregori ha destacat, en primer lloc el compromís dels governs del Serpis amb els Pressupostos Participatius reals, dotant-los de partida pressupostària. “A més, enguany els procediments administratius han sigut molt ràpids i pràcticament al febrer la majoria dels projectes ja estaven en procés, gràcies també a la bona gestió de Juanjo Giner”.

Finalment, també com a president de la Junta de Districte de la Plaça El·líptica-República Argentina, Gregori ha mostrat la satisfacció pel projecte de renovació de la plaça, un punt neuràlgic important per al veïnat i que ja necessitava una actuació.

Articles relacionats