Oliva acollirà una etapa del Circuit Mediterrani de paddlesurf

Oliva ha presentat este dilluns l’etapa del Circuit Mediterrani SUP-Race 2018, que se celebrarà diumenge 23 de setembre des de les 9:00h fins a les 14:00h. Aquest campionat, que ja té deu anys d’antiguitat, està organitzat per un conjunt de clubs esportius i escoles al llarg de la costa mediterrània i zona centre d’Espanya amb la finalitat principal de donar a conèixer, promocionar i crear pedrera en el Stand Up Paddle.
Actualment, l’evolució dels esportistes i l’alt nombre de participants ha donat pas a un circuit més competitiu, mantenint l’esperit promocional. El CMS destaca per la varietat de modalitats – tècnica, beach race o llarga distància – i nombre de proves – 14 en 2017 – on, des de categories Sub 8 a Elit 14, es posen a prova els últims dissenys de taules i rems de les principals marques. Enguany en el CMS, atès que hi ha 13 etapes puntuables, se sumaran els punts de les 7 millors de cada rider, descartant-ne 5.
El recorregut total de l’etapa que se celebra a Oliva serà d’entre 400 i 9.000 metres depenent de les següents categories: elite, amateur, master, kahuna i sub-8, 10, 12, 14, 16 i 18. L’eixida es realitzarà des de la zona esportiva de la Mitja Galta en la platja Pau Pi a partir de les 9:00h.
Nacho Tapia, organitzador de la prova i gerent d’Oliva Surf, ha agraït el suport de les institucions com l’Ajuntament d’Oliva i Oliva Turisme i ha destacat que “el SUP-Race és el circuit més potent i ambiciós d’Espanya”. A més ha recalcat que s’espera la participació de molts esportistes locals tant federats com amateur.
Segons Mireia Morera, regidora de Turisme, “Oliva compta amb un marc incomparable de recursos naturals que al seu torn són recursos turístics per a un turisme cada vegada més exigent. Des de la nostra delegació es col·labora amb tots els esdeveniments perquè des d’Oliva Turisme pensem que fa falta recolzar al empresariat i organitzadors esportius per a la celebració d’esdeveniments d’aquest tipus, ja que compartim els mateixos objectius”. Morera ha animat a inscriure’s en aquesta prova i practicar un esport que “fomenta valors com el contacte amb la naturalesa, l’esportivitat i la pràctica en família”.
Aquest esport, també anomenat Paddlesurf, s’ha popularitzat molt en els últims anys, especialment a Espanya, on cada dia té més seguidors que se sumen a la pràctica d’aquest esport de lliscament. La següent prova se celebrarà el 6 i 7 d’octubre a Aranjuez.

Et Pot Interessar