L’explosió d’un ordinador portàtil al metro de Madrid causa el caos amb 12 atesos per ansietat i intoxicació

Els sanitaris del Samur-Protecció Civil han atès aquest matí nou persones per crisi d’ansietat i tres per intoxicació lleu de fum per l’explosió d’un petit ordinador en un vagó del Metro, que ha provocat una densa fumeguera, ha informat a Europa Press un portaveu d’Emergències Madrid.

Els fets han tingut lloc sobre les 9.30 hores d’aquest dilluns a l’interior d’un vagó que circulava entre les estacions d’Ibiza i Príncipe de Vergara, en la línia 9 de Metro de Madrid. Per causes que ara s’investiguen, un xicotet ordinador o tablet ha explotat a l’interior de la bossa d’una passatgera, i ha provocat una important fumeguera.

Un altre dels passatgers d’aquest comboi, César García, de 18 anys, ha explicat a Europa Press que ha sonat un colp i a continuació ha començat a sentir els crits de la gent. S’ha girat i ha vist que una densa fumeguera blanca eixia de la bossa d’una xica, a més d'»una olor estranya, semblant a la d’un spray i una pols blanca, per la qual cosa al començament pensàvem que havia esclatat un desodorant».

Aleshores, diversos passatgers han accionat la palanca d’emergències i el tren s’ha aturat. El conductor del Metro ha eixit de la cabina i ha arribat al vagó, i ha indicat als passatgers, que s’havien amuntegat a l’altre extrem, que obriren les finestres. També ha demanat als que havien saltat a les vies que tornaren a l’interior.

«El conductor ha actuat molt ràpid i la gent s’ha calmat a poc a poc, encara que hi havia nerviosisme. Després de 20 minuts el tren ha tornat a arrancar i hem arribat a l’estació de Príncipe de Vergara, on ens han desallotjat», ha assenyalat César.

Fins al lloc dels fets hi han acudit els Bombers de l’Ajuntament de Madrid, que quan han baixat al suburbà i s’han trobat amb el foc del dispositiu extingit. També hi han acudit en preventiu els efectius del Samur, que finalment han atès 9 persones per crisi d’ansietat i 3 per intoxicació lleu per fum, sense que requeriren ser traslladats a l’hospital.

El succés ha provocat el tall del Metro entre les estacions de Sáinz de Baranda i Avenida de América, en la línia 9, durant una estona però poc després de les 10 hores ha quedat restablert.

Et Pot Interessar