La rectora de la UV destaca en l’obertura de curs la rigorositat de les universitats davant «casos aïllats»

La rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, ha presidit aquest dilluns el primer acte oficial d’obertura de curs en el càrrec i ha aprofitat la presència institucional per a reclamar a la Generalitat un nou pla de finançament, al mateix temps que ha posat en valor el paper de les universitats i la seua rigorositat en la investigació davant de «casos molt aïllats», en referència a la polèmica pels màsters de polítics en la Universidad Rey Juan Carlos.

A més de destacar el paper d’aquesta institució «oberta a la societat i preocupada per la societat», que aposta per la investigació i transferència de coneixement, Mestre ha reconegut l’«esforç» de la Generalitat en la reducció de taxes i en la política de beques, una cosa «necessària per a ser una universitat realment pública».

No obstant açò, ha destacat la necessitat d’establir un nou pla de finançament, «un repte pendent», i firmar «un conveni col·lectiu que millore les condicions laborals i salarials del personal contractat, el professorat associat». Aquests, ha dit, són temes en els quals s’està treballant ja i que no es poden ja dilatar en el temps.

«És urgent i inajornable, només amb eixe millor finançament podem també atendre les necessitats no solament de docents, sinó també investigadors, transferència i innovació», ha indicat.

Preguntada si tem que les polèmiques en les últimes setmanes al voltant dels màsters o tesis de polítics danyen la reputació de les universitats, Mavi Mestre ha assegurat que li «dol» com a rectora i com a professora de la UV que s’intente «generalitzar» a altres universitats qüestiones «tan puntuals» i ha instat a pensar «la quantitat de treballs de final de grau o de màster que es lligen al llarg d’un curs».

En el cas de la UV, ha indicat, hi ha «uns procediments molt rigorosos de control de la investigació i dels treballs que es publiquen». «Hi ha una sèrie de controls, hem de pensar que el nivell de la universitat és un nivell científic, amb rigor, amb uns resultats que realment tenen justificació científica, bibliogràfica i que serveixen per a incrementar el coneixement i la transferència a la societat».

«Ho va dir el president de la CRUE, que eren actes molt aïllats i les universitats tenim un funcionament rigorós, si no estem menyspreant el que es fa en les universitats, que són el nivell superior d’estudi i de coneixement», ha resolt.

Et Pot Interessar