18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Oliva acollirà l’exposició “Patrimoni Contra les Cordes”

­

L’Associació Cultural Centelles i Riusech d’Oliva i la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià han organitzat una exposició que du per nom «Patrimoni Contra les Cordes». La mostra constarà de vint panells de diferents elements patrimonials de la Comunitat Valenciana i, com el seu nom indica, pretén conscienciar sobre l’estat d’extrema vulnerabilitat en què es troba bona part del patrimoni històric i cultural, un patrimoni que reclama una acció urgent per tal d’evitar la seua desaparició definitiva.

Quatre dels panells visualitzaran huit elements de la ciutat d’Oliva: l’ermita de Sant Antoni, l’ermita de Sant Pere, el castell del Castellar, la casa del Calapatar, el palau Comtal, la fortalesa de Santa Anna, l’Enginy del Sucre i les xemeneies dels rajolars.

Entre les activitats previstes pels organitzadors, hi haurà un taller didàctic adreçat als alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius superiors, el qual inclourà el muntatge d’una maqueta de l’ermita de Sant Antoni a partir d’un retallable de cartolina.

L’acte d’inauguració tindrà lloc el pròxim divendres 29 de setembre, a les 20.00 h, a l’edifici de l’Enginy del Sucre d’Oliva.

L’exposició, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Oliva, es podrà visitar fins al 26 de novembre.

Articles relacionats