15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

OLIVA ACOLLIRÀ DEL 23 Al 26 DE JUNY LA PRIMERA COPA DEL MÓN JÚNIOR DE WING FOIL

• La Platja de Pau Pi – Oliva serà la seu de la  primera Youth World Cup Wing Foil de la història d’aquest jove esport que creix de manera imparable

Després de 5 anys de col·laboració entre l’Spain Kiteboarding Association i l’Ajuntament d’Oliva, amb la consolidació del Circuit Nacional de Kiteboarding, l’organització fa un pas més i porta a Oliva una prova de gran importància internacional, atés que el creixement d’aquesta nova disciplina és increïble en només dos anys.

En l’última edició, Oliva va ser seu del primer Circuit Nacional de Wing Foil que va compartir escenari amb el ja conegut i consolidat circuit SKL que des de 2017 se celebrava en aquesta ciutat.

Per a enguany s’han dissenyat dos esdeveniments que compartiran infraestructures i camps de regata el que convertirà a Oliva en l’epicentre nacional i internacional del Wing Foil.

En aquest sentit, del 23 al 26 de Juny, se celebrarà  la  Youth World Cup Wing Foil en les disciplines de Surf Freetyle i Surf Slalom, avalada per la Global Wingsports Association, institució que atorga el títol de Campió del Món.

A més, els dies 25 i 26 de Juny, es disputarà la Copa  d’Espanya Wing Foil Surf Freestyle, avalada per la Real Federación Española de Vela i la Federació Valenciana de Vela amb la coorganització del Club Nàutic d’Oliva.

S’espera l’assistència d’uns 50 riders arribats de tot arreu del món. França, Suïssa, Alemanya, Itàlia i els Estats Units són els principals països en aquesta disciplina, on els espanyols també compten amb un gran protagonisme, gràcies als joveníssims i actuals Campions d’Espanya, com Nia Suardíaz, Campiona d’Espanya absoluta en Surf Freestyle i Surf Slalom amb només 15 anys; Xavier Corr, Campió d’Espanya absolut en Surf Freestyle amb només 16 anys i Liam Dunkerbeck, Campió d’Espanya absolut en Surf Slalom.

El joveníssim Lucas Roguet, de Tarifa, campió de la SWL 2021 en la disciplina Freestyle també serà un altre dels grans protagonistes d’aquest esdeveniment.

La Copa d’Espanya Surf Freestyle es desenvoluparà durant el cap de setmana, 25 i 26 de juny, amb la participació dels especialistes d’aquesta modalitat entre els quals es troben riders com Fabian Mumenthaler top9 mundial en 2021 o   l’experimentat kitesurfista Jerome Cloetetens que ara s’ha concentrat en aquesta nova disciplina.

Els nacionals més joves, SUB14SUB16 i SUB19 també podran disputar la Copa d’Espanya Surf Freestyle, per la qual cosa tindran un cap de setmana ple de pura acció en totes dues disciplines.

Des del Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, el regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat, ha posat l’accent en la seua aposta ferma per promocionar els esdeveniments esportius com a estratègia turística, sobretot, si es tracta d’esports com el kite i el wingfoil que potencien el turisme com a motor econòmic i font de riquesa d’Oliva encara que “des d’uns criteris bàsics i irrenunciables com són la sostenibilitat, la protecció del medi ambient i dels nostres recursos naturals”.

A més, Calafat també ha volgut agrair a l’Spain WingFoil League el gran esforç que ha realitzat “perquè Oliva es consolide com un dels millors esports   de   kite i wingfoil del circuit nacional i internacional

Tant l’Spain Wingfoil League com el Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, ultimen els preparatius per a aquest gran esdeveniment secundat per la indústria nacional i per patrocinadors locals com Oliva Nova Resort, Palau Alameda o l’asseguradora Ferrándiz Mocholí.

Articles relacionats