22.9 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

L’hospital de Gandia acull la primera jornada de directors mèdics de la Comunitat Valenciana

• S’emmarca en el cicle de trobades d’innovació i debat organitzat per la Societat Espanyola de Directius de la Salut

• S’ha centrat en la implicació dels professionals en la millora dels processos assistencials a través del projecte HERMES

 L’Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia ha acollit la primera trobada d’Innovació i Debat dels Directors Mèdics de la Comunitat Valenciana, organitzat per la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA).

La jornada s’ha centrat en la implicació dels professionals en la millora dels processos assistencials a través del projecte HERMES, una experiència de l’àrea sanitària de Lugo que ha explicat el seu director assistencial, Rafael Monte.

El projecte se centra a atallar la inequitat en l’accés a les prestacions sanitàries, de manera que es prioritzen les patologies més greus en el procés de derivació de l’atenció primària a l’hospitalària en consultes externes i no per ordre de citació, entre altres aspectes.

Una altra de les qüestions que tracta el programa HERMES és l’abordatge dels pacients crònics complexos amb la finalitat d’evitar ingressos hospitalaris i visites continuades als serveis d’Urgències.

La benvinguda de l’acte ha sigut a càrrec del president de l’agrupació territorial de la SEDISA en la Comunitat Valenciana, Francisco Miguel Dolz; el director mèdic de l’Hospital Universitari Francesc de Borja, Tomás Fuster, i la directora mèdica de l’Hospital Universitari Doctor Peset de València, Rosario López.

Els directius han destacat la necessitat d’aquestes trobades per a compartir inquietuds comunes entre els diferents departaments i possibles solucions o alternatives.

L’acte ha conclòs amb la valoració de resultats del qüestionari sobre la implicació dels professionals en la millora dels processos assistencials. La pròxima trobada serà al setembre i tractarà sobre la planificació i presa de decisions.

Articles relacionats