23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

Oberta la participació en el concurs de cartells “Gandia lliure de fum de tabac”

– L’Àrea de Sanitat i Polítiques Saludables, a través de la UPCCA i el Centre Salut Pública de Gandia, organitzen aquest concurs amb l’objectiu de sensibilitzar i previndre el consum de tabac en la població jove

– Podrà participar-hi tot l’alumnat de 1r i 2n d’ESO que curse els estudis en qualsevol centre educatiu de Gandia

– Els treballs es realitzaran als centres escolars, sent el termini de presentació des del dia 20 de març al 6 d’abril, ambdós inclosos

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada per la coordinadora de la UPCCA, Eva Mauri, ha presentat aquest matí en roda de premsa el VII Concurs de cartells “Gandia lliure de fum de tabac” amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac que se celebra a tot el món el 31 de maig. “Aquesta commemoració té l’objectiu de recordar-nos la importància i els beneficis de viure en ambients lliures del fum del tabac”, ha assenyalat Gil.

Per això, l’Àrea de Sanitat i Polítiques Saludables, a través de la UPCCA i el Centre Salut Pública de Gandia, organitzen aquest concurs amb l’objectiu de sensibilitzar i previndre el consum de tabac en la població jove.

Un dels fenòmens que no ha canviat en el panorama de les addiccions a Espanya és que l’amenaça més gran per a la salut de la ciutadania està representada per les dues drogues més consumides: l’alcohol i el tabac. “Aquestes dues drogues també són les més consumides per les persones menors d’edat i se les considera la porta d’entrada al consum de la resta de substàncies”, ha comentat la regidora.

L’edat d’inici del consum de tabac se situa al voltant dels catorze anys, el que implica que aquesta droga s’ha provat abans. A més a més, es dona la circumstància que són les dones qui consumeixen més drogues legals (tabac, alcohol i psicofàrmacs), mentre que els homes consumeixen més drogues il·legals.

“Podrà participar-hi tot l’alumnat de 1r i 2n d’ESO que curse els estudis en qualsevol centre educatiu de Gandia. Cada concursant presentarà un dibuix que done suport la frase ‘Per a mi, el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, significa…” ha expressat Mauri.

Els dibuixos han de ser originals, presentant un únic treball per persona, sent la tècnica de dibuix lliure i s’haurà de presentar en paper DIN A-4.
Els treballs es realitzaran als centres escolars, sent el termini de presentació des del dia 20 de març al 6 d’abril, ambdós inclosos.

“Tots els cartells presentats s’exposaran a la Biblioteca Central de Gandia (Pati del Tirant) i podran ser visitats des del 31 de maig al 7 de juny”, ha afegit la coordinadora.

S’atorgaran dos premis, una tauleta tàctil per al primer premi i un lot de llibres per al segon premi. A més, el cartell guanyador s’utilitzarà per a la promoció o difusió de la UPCCA i per commemorar el Dia Mundial sense Tabac de l’any vinent.

Articles relacionats