12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

Obert el termini de presentació d’obres per al VI Mostra’t Gandia

• El certamen, organitzat per l’associació Poliqroma, amb la col·laboració dels departaments d’Igualtat i Cultura, i el Palau Ducal dels Borja, ha publicat les bases del concurs en cinc categories: Fotografia, còmic, curtmetratge, relat curt en valencià i il·lustració.

• La finalitat d’aquest projecte sociocultural és crear un espai perquè artistes puguen mostrar les seues obres, que han de donar visibilitat a la diversitat de les minories socials, per raó de cultura, discapacitat, llengua, orientació sexual…

• Les obres s’han d’enviar fins al 30 de novembre a festivalmostrat@gmail.com.

• El Mostra’t 2021 tindrà lloc del 3 al 6 de febrer.

• Més informació: https://poliqroma.wixsite.com/mostratgandia

La regidora delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, l’edil delegat de Cultura, Nahuel González, el president de l’associació Poliqroma, Daniel Ardid, i la directora del Palau Ducal dels Borja, Balbina Sendra, han anunciat aquest matí la convocatòria de la sisena edició del Mostra’t Gandia 2021. La finalitat d’aquest projecte sociocultural és crear un espai perquè artistes puguen mostrar les seues obres, que han de donar visibilitat a la diversitat de les minories socials, per raó de cultura, discapacitat, llengua, orientació sexual…

Així, ja s’han publicat les bases al web https://poliqroma.wixsite.com/mostratgandia en cinc categories: Fotografia, còmic, curtmetratge, relat curt en valencià i il·lustració. El termini de presentació d’originals finalitza el 30 de novembre pròxim. Enviant un e-mail a festivalmostrat@gmail.com.

Està organitzat per l’Associació Poliqroma, amb el suport de les regidories d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, i Cultura. També hi col·labora el Palau Ducal dels Borja.

Per a participar en la Mostra’t l’únic requisit és llançar un missatge d’igualtat en la diversitat de totes les persones. Cultura amb compromís social. A més d’afavorir la difusió de la cultura i l’art”, ha assegurat el president de Poliqroma.

El certamen es desenvoluparà entre el 3 i el 6 de febrer a diferents espais culturals. Així, a partir del dia 3 es mostraran les obres de Fotografia, Còmic i Il·lustració a la sala d’exposicions del Palau Ducal. Els dies 5 i 5 es projectaran els curtmetratges seleccionats a la sala B del Teatre Serrano, on també tindrà lloc la gala de lliurament de premis, però a la sala A, el 6 de febrer.

Es tracta d’un projecte cultural, artístic i pedagògic, ja que ens convida a reflexionar sobre la vida d’altres persones. El Mostra’t té mateixos objectius inclusius que l’àrea d’Igualtat. També és una oportunitat per als nous artistes”, ha indicat Navarro.

Per la seua banda, el regidor de Cultura també ha recordat que “tan important és la qualitat de les obres com el missatge que donen…” .
Finalment, la directora del Palau ha mostrat el seu suport a la iniciativa, “que coincideix amb la política cultural del Palau, d’obrir les portes a noves propostes artístiques i afavorir la inclusió dels col·lectius desfavorits”.

Els premis

El Mostra’t 2021 repartirà 3.000 € en premis: 600 €, millors curtmetratges local i general; 300 €, millors fotografies local i general; 300 €, millors il·lustracions local i general; 300 €, millor còmic local; 300 €, millor relat curt en valencià local. A més a més, s’hi fa un reconeixement al col·lectiu o associació que treballa per la inclusió de les persones desafavorides.

Articles relacionats