12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Núvol tòxic produït per una fuita d’amoníac en el Port de Gandia

– Situació d’emergència amb recomanació a la població dels voltants que tanque finestres i no eixir de casa per la possibilitat d’arribada del núvol

S’ha aconseguit tallar la fuita d’amoníac al Port de Gandia, localitzada a la sala de màquines de la zona de fabricació de gel. El Bombers estan ventilant les instal•lacions, en aquest moment

Fuita damoniac port de Gandia

Dos empleats del Port de Gandia han resultat intoxicats per una fuita d’amoníac a la fàbrica de gel de la Llotja del Port de Gandia, que ha obligat a activar el Pla d’Emergència Interior en Fase Blava de l’Autoritat Portuària de València.

Fins a cinc dotacions de bombers del Consorci Provincial s’han desplaçat després de rebre a les 12.24 hores un avís en el qual s’alertava de la fuita d’amoníac amb la prioritat de contindre la fuita i atendre als dos treballadors afectats.

El CICU ha desplaçat dues unitats de SAMU i un Suport Vital Bàsic per a atendre tres persones que han resultat afectades, segons ha informat el 112.

L’Autoritat Portuària de València ha activat el Pla d’Emergència Interior en Fase Blava, mentre que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha activat el Pla d’Emergència Exterior en fase 0, que significa que s’han produït danys molt localitzats i és suficient amb els mitjans activats en el PEI.

Així mateix, el 112 ha recomanat a la població dels voltants del Port de Gandia que tanque les finestres i no isca de casa per la possible arribada del núvol d’amoníac. La Policia Local de Gandia ha tallat tots els accessos al port.

Articles relacionats