22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Nova edició del Festival Guitarra “Panxa Verda” a la Casa de la Marquesa de Gandia

  • La Casa de la Marquesa de Gandia acollirà a juliol la XIV edició del Festival Guitarra Gandia ‘Panxa Verda’
  • Els concerts tindran lloc del 5 al 10 de juliol a les 20 h als jardins de la Casa de Cultura, on hi actuaran intèrprets locals i internacionals referents en el món de la guitarra. Inclou també el IV Concurs de Joves Intèrprets.

  • Nahuel González, edil de Cultura: “É s un festival molt estimat pels amants de la guitarra, que impregnarà la nostra ciutat del millor d’aquest instrument”.

  • David López, guitarrista i director del festival: “El festival posa en valor la figura de Salvador García, conegut com ‘Panxa Verda’, probablement el millor guitarrista de renom internacional que ha tingut Gandia”.

El regidor de Cultura, Nahuel González, ha comparegut aquest en roda de premsa junt al guitarrista i director del Festival Guitarra Gandia ‘Panxa Verda’, David López, per a presentar la XIV edició d’aquest espectacle musical que els jardins de la Casa de la Marquesa de Gandia acollirà des del pròxim 5 al 10 de juliol amb totes les mesures de seguretat.

En la seua intervenció, González ha mostrat la seua satisfacció per poder presentar un festival “molt consolidat, de molt de nivell i molt estimat pels amants de la guitarra que impregnarà la nostra ciutat del millor d’aquest instrument amb referents locals i internacionals i amb el IV Concurs de Joves Intèrprets”.

Així mateix, ha volgut agrair la implicació de López i l’equip organitzador per dur-lo endavant “davant les dificultats de la pandèmia que dificulta tota activitat cultural” i ha anunciat que Bellreguard comptarà amb una vessant comarcal d’aquest festival a Bellreguard que vindrà acompanyada d’activitats.

Per la seua part, López ha agraït el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia i dels amics de la guitarra de Diania en la consecució d’aquesta festa de la guitarra i ha desgranat que el significat de ‘Panxa Verda’ que porta per nom el festival “homenatja i posa en valor la figura de Salvador García, conegut com ‘Panxa Verda’, probablement el millor guitarrista de renom internacional que ha tingut Gandia i que no va poder consolidar la seua repercussió per qüestions da salut”.

La programació d’aquest festival musical al mes de juliol és la següent:

  • Dilluns 5 a les 20 hores: Binelli-Ferman Duo & Rubén Prejo homenatjaran el centenari del compositor argentí i gran mestre del bandoneó Astor Piazzola al ritme de sons d’arrel llatinoamericana;

  • Dimarts 6 a les 20 h.: El concert ‘Cuatro siglos de música para guitarra’ serà a càrrec de “un dels grans comunicadors del món de la guitarra” com és Carlos Bonell, així qualificat per la revista anglesa Classical Guitar;

  • Dimecres 7 a les 20 h.: Alí Arango, intèrpret cubà i un dels compositors i guitarristes més destacats de la seua generació, conquerirà als oients amb el seu enorme talent i sensibilitat amb ‘Guajira a mi madre’ i comptarà amb la col·laboració dels alumnes del Conservatori Superior de València, Aida & Berta Duo;

  • Dijous 8 a les 20 h.: Masahito Aramaki i Pedro Navarro canviaran de registre amb sons de guitarra elèctrica i guitarra flamenca, respectivament, i

  • Dissabte 10 a les 20 h.: Duo Aracil-López, tàndem que amenitzarà als espectadors amb una combinació de música solista i original amb mandolina i guitarra en memòria del guitarrista català Rafel Sala.

L’aforament serà llimitat (75 persones) i el preu de les entrades és de 5 euros per concert (15 € abonament complet), que es poden reservar a través del whatsapp 676858647 o escrivint al festivalguitar.gandia@gmail.com.

Articles relacionats