23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

Nova campanya d’esterilització felina a Tavernes

– L’esterilització afavoreix el benestar de les colònies, permet un equilibri controlat de la reproducció i redueix els comportaments molestos

– El passat mes, la Regidoria de Benestar Animal va donar també 400 quilos de pinso a l’Associació Animalista per a alimentar les colònies felines controlades del municipi

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha posat en marxa la quarta campanya del Pla d’Esterilització Felina (PEF) impulsat per la Regidoria de Benestar Animal amb la col·laboració de l’Associació Animalista de Tavernes i els i les cuidadores de les colònies felines per tal de controlar la població i la salut dels gats de carrer en el terme municipal.

Gràcies a les campanyes d’esterilització es controlen les colònies felines, ja que la presència de gats augmenta considerablement cada any per l’abandonament i la reproducció descontrolada. El PEF consisteix en la captura i el trasllat de les gates a una clínica veterinària, on s’efectua l’esterilització i també es fa un control exhaustiu d’infeccions i la desparasitació interna i externa, abans de ser tornades a la colònia respectiva.

En les tres primeres campanyes d’esterilització es van esterilitzar més de 150 gates i gats mitjançant el mètode CES (capturar – esterilitzar – soltar), l’únic que ha demostrat ser realment eficaç per a controlar el creixement de la població de gats de carrer.

A més, la Regidoria de Benestar Animal va donar el passat mes un total de 400 quilos de pinso a l’Associació Animalista de Tavernes per tal que alimenten de forma controlada les distintes colònies felines del municipi.

La regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, ha assenyalat que “l’esterilització afavoreix el benestar de les colònies, permet un equilibri controlat de la reproducció i redueix els comportaments molestos com els miols, aldarulls i la pudor dels orins. La col·laboració constant entre l’Ajuntament, l’Associació Animalista i els i les voluntàries fa que Tavernes siga un municipi referent en benestar animal”.

Articles relacionats