22.5 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Augmenta la superfície de l’espai dels Ullals a Gandia

 

• Gandia amplia l’espai dels Ullals amb més parcel·les i el nou Parc de les Diades

• És una parcel·la 1,5 hectàrees, molt degrada, en la qual s’hi ha plantat al voltant de 75 arbres d’ombra i s’hi ha recreat una muntanyeta. A més, en la part que connecta amb l’Alqueria del Duc, s’hi ha habilitat un nou aparcament per a les festes de Pasqua, sumant-se als ja existents.

• Gestió del Territori també ha adquirit 4 noves parcel·les dins del pla d’ampliació del Parc dels Ullals i de regeneració del seu entorn que preveu duplicar la superfície en els pròxims anys.

• L’Ajuntament demana a la ciutadania, que es desplaçarà a les zones verdes per a passar el dia, precaució pel perill d’incendis forestals i responsabilitat per a tindre cura dels nostres entorns naturals. Recorda que està prohibit fer-hi foc, emprar els paellers, com també les cremes agrícoles.

Amb motiu de la presentació dels dispositiu mediambiental per a protegir els nostres entorns naturals, on s’espera l’assistència multitudinària de gent per a passar el dia durant les festes de Pasqua, la nova vicealcaldessa i regidora de Gestió del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada del director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, ha anunciat aquest matí l’ampliació de la superfície del Parc dels Ullals.

Així, en primer lloc, la vicealcaldessa ha informat que durant els dies pròxims s’augmentarà la vigilància per part de la Guarderia rural i la Policia local als parcs i zones protegides o sensibles, com ara els Ullals, Parpalló-Borrell…

Una de les zones on s’espera major nombre de visitants aquests dies és l’Alqueria del Duc i els Ullals. És per això, que es recorda que s’ha habilitat un circuit tancat d’entrada i eixida, i només s’hi podrà accedir des del Grau i l’Alqueria de Potes. També s’augmenta el nombre de places d’aparcament disponibles, contenidors…

“Cal demanar a la gent molta precaució pel perill d’incendis. Cal recordar que està prohibit fer-hi qualsevol mena de foc i els paellers estaran tancats. D’igual manera, des de la Generalitat també s’ha avançat la prohibició de cremes agrícoles. Hi hem augmentat el servei de recollida de fem, però la ciutadania ha de fer-se responsable de les deixalles que hi genere, endur-se-les i dipositar-les als contenidors corresponents”.

Precisament, com ha explicat Muñoz, un dels aparcaments públics creats forma part d’un parc nou, el Parc de les Diades (conegut com “del Gas”). Una zona d’1,5 hectàrees molt degrada (antic abocador) que, gràcies a una subvenció, s’ha recuperat amb la plantació de vora 75 arbres d’ombra i la creació d’una muntanyeta a partir de les restes dipositades, per exemple, per la DANA «Glòria». En una de les parts (zona de l’Alqueria de Potes) s’ha habilitat per a l’ús aquests dies d’una zona d’estacionament, que comunica amb el Parc dels Ullals.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha adquirit quatre parcel·les dins del pla d’ampliació del Parc dels Ullals, amb un pressupost de 60.000 euros. «Amb l’objectiu estratègic, a banda d’anar augmentant fins a duplicar la superfície verda, de crear-hi una zona d’esplai per a la gent, que connectarà en un futur amb el Castell de Bairén», ha conclòs el director general de Medi Natural.

Articles relacionats