20.8 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Gandia presenta el web del Serpis Urban Art Project

Aquest projecte suma més de 30 murals d’art urbà per diferents punts de la ciutat i la gent, a través de la pàgina, pot aprofundir més en els artistes i la localització de cadascun d’ells.

• Gandia ja és una ciutat referent en art urbà.

 El regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat pel director del projecte municipal Serpis Urban Art Project, Eloi Ángel, han presentat aquest matí el web d’aquest programa que, en total, suma més de 30 murals d’art urbà repartits pels diferents racons de la ciutat de Gandia.

«Hem tingut experiències prèvies però considerem que aquesta és ja la definitiva tot i que anirà millorant-se amb el pas del temps», ha expressat el regidor. Al web, serpisurbantart.org, es poden trobar tots els murals fets fins ara així com conéixer els artistes que han participat en la realització d’aquests murals d’art urbà.

A més, qualsevol persona artista tant de Gandia com de fora pot oferir-se per tal de col·laborar amb més murals. “Com a regidor de cultura, per a mi l’art urbà és molt important i és un orgull haver tingut artistes que ara són referents tant en l’àmbit europeu com mundial”, ha afegit l’edil.

González ha assenyalat que ara s’està treballant en una nova fase per a ampliar i millorar l’art urbà a Gandia. Un dels murals pendents és sobre medi ambient al sector de Beniopa-Passeig i un altre al Grau. “Agrair la tasca dels tècnics de Cultura i a Eloi Ángel per haver cuidat tan bé als artistes”.

Per la seua part, Ángel ha explicat els orígens del projecte: “Va nàixer fa sis anys amb la idea de poder crear aquesta web perquè tothom tinguera la informació de cada un dels artistes que han participat en la realització de cadascun dels murals”.

A més, ha destacat la importància de la web en aquest projecte, ja que amb ella una persona pot fer scroll al mapa que hi apareix i saber on està la localització de cadascun dels murals. “Ha sigut una experiència molt especial i positiva i espere poder seguir treballant en un projecte com aquest”, ha conclòs.

Articles relacionats