De nou, violència gratuïta entre joves

DIARI SERPIS          

L’escena de set joves aferrissant-se a colps contra altre este diumenge a la fatídica hora d’eixida d’una discoteca a la platja de Gandia és per desgràcia massa habitual a una concentració humana estiuenca d’estes característiques. És estrany la setmana que la Policia Local no ha d’actuar en baralles originades en la seua major part per la ingesta de substàncies tòxiques, i representa la catarsi dels instints més primaris, violència absurda i gratuïta de vegades amb conseqüències fatals, com la recent mort d’un jove de Vilallonga a una baralla a una discoteca de Xaló.

I si els fets en si ja són tristos, més ho és encara que l’oposició municipal (PP) els aprofite com a estratègia per a alimentar la batalla política tot tractant de responsabilitzar al govern local d’una situació que descriuen com de violència inusial i constant. Efectivament els episodis de violència juvenil gratuïta són massa freqüents, però este és un dels espais que hauria de quedar exempt de ser emprat com a arma política . Baralles i agressiona hi ha hagut a tots els llocs amb governs de tots els colors, i allò urgent és eradicar eixes actituds des de la prevenció, la conscienciació, i també la coacció. Els legisladors s’ho han de prendre de debó abans no hàgem de lamentar més desgràcies irreparables, i si a l’espectador d’un esdeveniment esportiu se li prohibeix l’entrada a estadis, potser caldria pensar en l’oportunitat de prohibir l’entrada a establiments o zones d’oci als protagonistes d’escenes de violència. 

Els set autors de l’agressió d’este diumenge a la cantonada dels carrers Navegant i Mallorca saldaran la gesta amb una sanció de mil euros. És l’única que se’ls pot imposar perquè només se’ls pot aplicar l’ordenança municipal de convivència, i ni tan sols s’han creuat denúncies entre agressors i víctima. I encara sort que se’ls ha pogut identificar gràcies a que algú mòbil a la mà va immortalitzar els fets i els va fer virals a les xarxes. Quantes vegades queden impunes les accions d’agressors que escampen sense deixar rastre. 

Et Pot Interessar