Nostàlgics del franquisme empaperen amb enganxines la seu del PSPV a València

La seu del PSPV-PSOE a València, situada en el carrer Blanqueries, ha aparegut aquest dimecres plenad’adhesius contra l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, en les quals es llegia ‘PSOE, profanador de tombes’, segons ha informat partit en un comunicat.
El secretari d’Organització, José Muñoz, ha condemnat aquest atac i ha advertit que «complir amb la Llei de Memòria Històrica i buscar tancar l’etapa negra del franquisme no pot significar rebre atacs i insults en la nostra seu».
Sobre aquest tema, ha condemnat aquest atac «feixista» i ha recalcat que «cap coacció ni amenaça evitarà que seguim lluitant per la reparació de la memòria del nostre país». «Cap atac o insult impedirà que fem complir la Llei de Memòria Històrica, malgrat qui li pese», ha insistit.
De fet, per a Muñoz, l’acte vandàlic mostra «la necessitat d’acabar amb actituds que van en contra de la democràcia i la llibertat política i ideològica».
«És una molt mala notícia per a la democràcia que hi haja grups de persones que es dediquen a anar assenyalant les parets dels partits triats per la ciutadania quan una mesura política no els agrada», ha expressat Muñoz.
Així mateix, ha considerat «molt greu» que «encara hi haja els qui segueixen reivindicant la figura d’un dictador i que damunt ho facen atacant als partits que compleixen la llei».
«Sembla que alguns senten nostàlgia dels temps en els quals es perseguia a qui pensava diferent», ha asseverat el dirigent socialista al mateix temps que ha reclamat «passar pàgina d’una època fosca i maleïda per a Espanya, la Comunitat i la seua ciutadania» i que un bon pas per a açò és «deixar que el Valle de los Caídos seguisca sent un mausoleu per a un dictador».
«Viure en democràcia és debatre, dissentir i complir la llei, però no amb amenaces ni insults ni assenyalant les seus amb nocturnitat quan no s’està d’acord», ha sentenciat.

Et Pot Interessar