Les Esclaves de Benirredrà acullen huitanta persones amb malalties mentals desallotjades pel foc

Les Esclaves del Sagrat Cor de Jesús de Benirredrà han acollit en la seua Casa d’Espiritualitat a 80 persones amb malaltia mental desallotjades dimarts passat del Centre Sociosanitari Mondúber-Barx durant l’incendi forestal declarat aquest passat dilluns a Llutxent.
Les religioses, en conèixer que els afectats havien sigut desallotjats per la proximitat de les flames i situats en centres cívics i poliesportius, van posar la seua casa a la disposició de l’Ajuntament de Gandia per a allotjar a les persones de la residència que, per la seua malaltia mental, presenten dificultats i necessiten una atenció i cures especials.
Un total de 40 persones es van allotjar dimarts passat en aquestes instal·lacions, acompanyades en tot moment per personal sanitari, així com per voluntaris de la localitat «que s’han bolcat en l’ajuda als evacuats», ha posat en valor la superiora de la comunitat, Fina Martínez.
Davant la prolongació dels desallotjaments, les religioses van decidir «netejar i habilitar una part de la casa que en l’actualitat no utilitzaven i romania tancada, per a poder acollir a més persones», ha explicat. «Així, amb l’ajuda de voluntaris, hem condicionat la zona en desús de la casa i, des d’aquest dimecres, hem pogut acollir a altres 23 evacuats», ha detallat.
De la mateixa manera, a aquestes 63 persones desallotjades que pernocten en les habitacions de la Casa d’Espiritualitat se sumen una altra vintena de persones que passen també el dia en el centre.
«Estem sent testimonis d’un exemple de familiaritat i solidaritat», ha destacat Fina Martínez, abans d’exposar que «són molts els voluntaris que estan oferint el seu temps i ajuda en els diferents centres habilitats per l’Ajuntament per als evacuats».
Entre aquests voluntaris figuren els professors, alumnes i personal de la comunitat educativa del col·legi que també regenten les religioses Esclaves a Benirredrà, «que participen des del primer dia en les atencions necessàries en la Casa d’Espiritualitat».

Et Pot Interessar