Gandia xifra en més de quaranta les cases denyades per l’incendi, algunes d’elles en ruïna

L’Ajuntament de Gandia calcula que hi ha més de 40 cases danyades per les flames en l’incendi declarat des de dilluns passat en el terme de Llutxent, que ha arribat a altres cinc localitats, entre elles, la capital de la Safor, que és el municipi més afectat no només pels danys al paratge natural sinó també pel nombre de cases afectades. Alguns dels habitatges, es tem que estiguen en ruïna.
Així ho ha apuntat l’alcaldessa, Diana Morant, en declaracions als mitjans, després de la reunió de cooordinació antinguda aquest dijous al matí. A partir d’ara, segons ha dit, comença el treball conjunt amb els bombers per a tractar d’agilitar el retorn dels veïns, garantint en tot cas la seguretat.
Segons ha apuntat, hi ha 40 habitatges afectats que pertanyen a les urbanitzacions Montepino, Montesol i Els Cims i ha posat l’accent que la resta de les casa de les altres zones, com L’Ermita, no estan danyades. L’Ajuntament ha habilitat la Casa de la Marquesa per als afectats d’eixes tres urbanitzacions i ha precisat que es durà a terme un «tractament diferenciat dels desallotjats, segons el tractament que ha tingut l’incendi».
A partir d’ara, i una vegada està l’incendi estabilitzat, podran entrar en els habitatges afectats, ja que com a Ajuntament no han pogut fer-ho encara, amb la finalitat d’avaluar l’interior i comprovar si encara hi ha foc i en quina situació es troben. «Algunes pensem que estaran en estat de ruïna, per la qual cosa no es podrà entrar en cap cas, per res, ni per a revisió, per perill d’ensorrament», ha assenyalat l’alcaldessa.
Per açò, ha destacat que treballaran «estretament amb bombers perquè entenem l’ansietat dels ciutadans, que volen saber l’estat de les seues cases i tornar com més prompte millor a un estat de normalitat».
No obstant açò, ha indicat que ara, quan ja s’ha donat per estabilitzat el foc, tenen una «sensació de tranquil·litat» perquè hi ha zones que es donen per segures. «Ens alegrem de no haver d’estar pendents del foc i de la falta de seguretat pel foc», ha dit.

Et Pot Interessar