Nomdedéu: «La Comunitat Valenciana és l’autonomia que més llocs de treball ha creat al novembre»

 

– «Cal insistir en la necessitat de repensar el model econòmic valencià des d’una perspectiva de sostenibilitat i capacitat de resiliència», segons el secretari autonòmic d’Ocupació

– Per a 2021, la Generalitat «desplegarà el major pressupost destinat a polítiques actives d’ocupació» fins al moment, assegura Nomdedéu

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i que revelen que ha augmentat lleugerament en la Comunitat durant aquest últim mes de novembre, sumant 140 noves persones desocupades.

Nomdedéu ha destacat les dades d’afiliació a la Seguretat Social, que representen els nous llocs de treball efectius creats, i que són positius per a la Comunitat amb quasi 23.000 nous afiliats, la qual cosa suposa un increment de l’1,20%, el major de totes les autonomies.

Respecte a les dades d’atur, el secretari autonòmic ha reconegut que «es tracta d’unes xifres moderadament negatives, però on també cal destacar l’evolució favorable del sector agrícola i de la indústria, on l’atur s’ha reduït aquest mes d’una manera significativa». Així mateix, també ha baixat el nombre de dones desocupades.

Territorialment, Nomdedéu ha informat que les dades més negatives es concentren en el sector serveis de les comarques d’Alacant (+1,70%), especialment a la Marina Alta (+4,50%) i la Marina Baixa (+4,37%), on l’especialització turística determina una major volatilitat de l’ocupació.

«Per aquesta raó cal insistir en la necessitat de repensar el model econòmic valencià des d’una perspectiva de sostenibilitat i capacitat de resiliència. Hem d’apostar per sectors generadors de valor afegit i llocs de treball estables i de qualitat».

Finalment, Nomdedéu ha avançat que «la recuperació després de la pandèmia no serà fàcil». No obstant això, ha recordat que «des de Labora estem reforçant totes les nostres polítiques, ampliant l’oferta formativa (800 cursos  enguany) i en 2021 desplegant el que serà el major pressupost que mai ha tingut la Generalitat per a polítiques actives d’ocupació«.

Et Pot Interessar